Robia vám deti toto tiež? Zachovajte pokoj!

Robia vám deti toto2015-11-21 00:30:32 |

Určite by ste na počkanie vedeli vymenovať, čo vám na vašich deťoch najviac "lezie na nervy". Zatvorte oči a predstavte si seba v ich veku. Nenahovárajte si, že ste boli lepší...

Deti majú zázračnú schopnosť rodičov „vytočiť do vývrtky“ a potom sa tváriť ako stelesnená nevinnosť. Tak to vždy bolo a aj bude. Niekedy je naozaj účinnejšie narátať do desať, ísť sa prevetrať  alebo sa zatvoriť na pár minút do inej miestnosti. Krik a bitka len málokedy niečo vyriešia, ide skôr o „vyventilovanie“ nášho napätia a nervozity. No a že „vytočiť“ dospeláka nie je vôbec zložité, o tom netreba pochybovať.

Vždy, keď sa vám to stane a cítite, že o chvíľu vybuchnete, zatvorte oči a vráťte sa do detstva, keď ste vy „vytáčali“ svojich rodičov. Bol u vás vždy krik a bitka alebo sa dokázali nad to povzniesť a občas sa nad vašimi lotrovinami aj pousmiali? Chcete, aby si ratolesť v budúcnosti pri spomienkach na detstvo vybavila večne nervózneho, ukričaného a mrzutého ocka či mamku alebo aby sa radšej pousmiala?  Poriadok musí byť, aj pravidlá, ale nad všetkým by mala stáť vzájomná láska, úcta a tolerancia, ktorú nedosiahneme zvýšeným hlasom a fackami.

No a keď vás dieťa „vytočí“ naozaj, ale že naozaj veľmi, pustite si túto epizódu z amerického animovaného sitkomu Griffinovci (angl. Family Guy). Ročný Stewie vám určite pripomenie vašu ratolesť, no sme si viac ako istí, že to isté ste kedysi dávno-pradávno robili svojej mame aj vy... No nie je to vlastne rozkošné?


Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia