Zoznámte sa s "najlepším otcom na svete"

Zoznámte sa s
Ilustračné foto
Zdroj: Facebook: EngledowArtPhotography
2014-06-07 00:01:15 |

Keď sa Dave Engledow začal pred tromi rokmi fotiť s dcérkou Alice Bee, netušil aký úspech ho čaká. Dnes má vyše 131-tisíc fanúšikov na facebooku a na svete je aj kniha jeho fotografií.

Sarkastické fotky Davea si jednoducho zamilujete. „Keď som s tým začal, robil som to jednoducho len tak. Chcel som si urobiť srandu sám zo seba, pretože som sa cítil neuveriteľne vyčerpaný a nevyspatý. Na fotkách som sa snažil ukázať, aký som bezradný a ospatý,“ opisuje 43-ročný fotograf začiatky fotostory, v ktorej hlavnú úlohu hrá jeho trojročná dcérka Alice Bee zachytená v tých najneuveriteľnejších situáciách.

Fotky určite nie sú vhodné pre konzervatívnych rodičov. Záujem a podpora prekvapili aj samotného autora. „Myslel som si, že odpoveďou na moje sarkastické fotky budú negatívne reakcie, no zdá sa, že veľa ľudí má zmysel pre čierny humor tak ako ja,“ hovorí. Fanúšikovská podpora na internete mu dáva za pravdu. Jeho druh humoru zdieľa mnoho ľudí, ktorí čakajú na každý jeden nový záber rozkošného dievčatka a jeho tatka. Ak sa vám fotky páčia, môžete aj vy Daveovu prácu sledovať na facebookovej stránke „World’s Best Father.”

Portréry rodinného života sú vždy bláznivé a perfektné.

Na tejto fotke má Alica 6 týždňov a unavený Dave si potreboval urobiť zo seba srandu.

Vznik tejto fotky inšpiroval Daveov "smrteľný" strach z toho, že by od únavy zabudol Alicu v autosedačke položenú na aute, čo často robieval.

Urobiť fotku podľa predstáv trvá Daveovi jednu až dve hodiny, no úprava mu často zaberie aj 20 hodín.

Občas musí Dave malú Alicu podplatiť, aby sa dala na niektoré kúsky prehovoriť. Našťastie, väčšinou stačí ovocie, nanuk alebo, keď sa jej vážne nechce, tak určite neodolá čokoláde.

Aj keď spočiatku chcel fotkami pobaviť len svoju rodinu a priateľov, dnes má riadnu fanúšikovskú základňu, vytvoril niekoľko kalendárov a na trhu je kniha jeho bláznivých fotografií. Aj keď nie je fotografom na plný úväzok a pracuje ako zástupca riaditeľa jednej neziskovej organizácie, univerzita v Texase ho ocenila titulom z fotožurnalistiky.

"Keďže nie som od fotografovania finančne závislý, dáva mi to slobodu fotiť len to, čo chcem. A práve teraz je to moja rodina, a hlavne Alica," hovorí Dave.

Čím je Alica strašia, tým častejšie chce mať na fotkách aj mamu, preto v poslednom čase pribudla na obrázkoch aj ona.

Rozhodujúcim faktorom, dokedy bude Dave sarkastické fotky robiť, je Alica. "Nechcem byť jedným z tých rodičov, ktorí tlačia deti k tomu, čo chcú iba oni. Keď povie, že sa jej nechce, rešpektujem to," opisuje. 

Aj keď Dave fotí Alicu už tri roky, dcéra sa z nich stále teší. "Je však ešte príliš malá na to, aby si uvedomila, že internertová popularita nie je niečo úplne bežné pre každého. Myslí si, že je to proste niečo normálne," dodáva. 

Fotogaléria


Foto: Facebook: EngledowArtPhotography
Zdroj: buzzfeed.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia