5 chýb, ktoré robíte pri Kegelových cvikoch

5 chýb, ktoré robíte
Zdroj: Thinkstostock.cz
2017-09-27 13:45:55 |

Po pôrode majú niektoré ženy problém s uvoľneným panvovým dnom. Stačí, že si kýchnu, zasmejú sa, skáču na trampolíne a problém je na svete. V takýchto prípadoch pomôžu Kegelove cviky.

Ak ste tehotná, pravdepodobne ste o nich počuli. Ide o sériu cvičení, ktoré posilňujú svaly okolo vagíny a konečníka. Zlepšia kontrolu nad močovým mechúrom a zaručujú dokonca lepší sex. Kľúčom k správnemu prevedeniu cvikov je správne určenie, kde sa svaly nachádzajú a v ich opakovanom uvoľňovaní a sťahovaní. Jednoduché, však? No pravda je taká, že mnohé ženy ich precvičujú zle.

Chyba 1: Zadržujete dych

Pri cvičení by ste mali plynulo dýchať, nie zadržiavať dych. V opačnom prípade sa nezapájajú tie správne svaly. Mnohokrát si ženy skutočne neuvedomujú svaly panvového dna, tak sa snažia zatiahnuť všetko, čo môžu, vrátane dychu. Jeho zadržiavanie zvyšuje tlak vnútri brucha, takže máte pocit, že niečo robíte. No nie je to správne.

Chyba 2: Zabúdate na uvoľnenie

Mnoho žien je presvedčených, že základom Kegelových cvikov je stiahnutie a sústredia sa len na to. No rovnako dôležité je aj uvoľnenie, bez neho cvičenie nemá význam. Nezabúdajte na to.

Chyba 3: Sťahujete a uvoľňujete príliš silno

Najväčšia chyba, ktorú robia ženy, že cvičia príliš silno až tvrdo. Treba si uvedomiť, že ide o malé svaly, ktoré robia jemné pohyby. Buďte k sebe nežná.

Chyba 4: Nechajte tie správne svaly robiť svoju prácu

Keď sú panvové svaly slabé, zvykne to telo kompenzovať použitím iných svalov, ako sú stehná, brušné svaly, zadok. Aby ste tomu zabránili, položte jednu ruku pod zadok a druhú na brucho. Ak máte pocit, že sa do cviku zapájajú stehenné alebo brušné svaly, robíte to zle. Aby ste cvik precvičili čo najlepšie, vyložte si nohy na pohovku, alebo stoličku tak, aby bedrá a kolená zvierali 90 stupňov.

Chyba 5: Cvičíte a výsledky sa nedostavujú

Ak cvičíte niekoľkokrát za deň, prvé výsledky by sa mali dostaviť už v krátkom čase. Ženy, ktoré mali po pôrode problém s únikom moču a cvičili pod dohľadom terapeuta, zaznamenali pozitívne zmeny, zmiernenie príznakov inkontinencie už po týždni cvičenia. Ak cvičíte dlhodobo a žiadne výsledky nedosahujete, je pravdepodobné, že cvičíte zle. Obráťte sa na odborníkov za pomoc ktorých, sa naučíte správne posilniť panvové dno.

Prečítajte si tiež:

Tieto cviky vám pomôžu k lepšiemu sexu po pôrode

Tieto zmeny na tele môžete čakať po pôrode


Zdroj: pp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia