TRPKÉ vyznanie: PIKOŠKY z detstva Adely Vinczeovej ODHALENÉ: Jej mama prehovorila o ťažkých časoch v ich životoch!

Adela Vinczeová
Adela Vinczeová
Zdroj: Insstagram/letsdance.markiza/branislavsimoncik
2024-04-21 19:00:00 |

Štíhlu postavu závidí Adele Vinczeovej nejedna žena. Za moderátorkin životný štýl, v ktorom preferuje zdravšiu stravu, môžu určite aj návyky z detstva. Čo obľubovala a naopak, čo priam neznášala?

Najznámejšia slovenská moderátorka vyrastala v rodine, v ktorej sa mäso nejedlo. Keď sa totiž narodila Adelina o sedem rokov staršia sestra Mária, rodičia obracali každú korunu.

,,Bolo náročné vyžiť z jedného platu. Musela som preratúvať, aby sme vyšli od výplaty k výplate. Tak z nášho jedálnička vypadlo mäso. Jedli sme kapustu, cibuľu, zemiaky, jablká, cesnak... Predtým som kúpila kilo mäsa na mesiac, to najhoršie som orezala do polievočky, urobila som kocôčky, do toho dala kopu zeleniny. Strašne som musela špekulovať. Až som prišla na to, že mäso človek nepotrebuje,” prekvapila v rozhovore pre magazín Život Mária Banášová, mamina Adely Vinczeovej.

Ako prezradila, od známych z dediny kupovala pšenicu, čo mali pre sliepky. Tú preprala, na 50-tich stupňoch sušila, potom pomlela a vyrábala z nej celozrnnú múku. ,,Kamarátky sa mi smiali, že začneme čvirikať. Alebo keď sa bavili o tom, čo budú variť, povedali – á, ty nemusíš, vy sa pôjdete napásť.“

Obľúbená slovenská hviezda strávila rané detstvo v Berlíne, kde jej otec Jozef Banáš pôsobil ako diplomat. Tam boli zdravšie produkty omnoho dostupnejšie a aj knihy o zdravej výžive, o ktorú sa Mária začala viac zaujímať. 

Zdravé jedlá sa podávali i v škôlke. „Mali dosť jednoduché a zdravé stravovanie. A neskôr si už deti vedeli mäso vyčleniť, skrátka si nedali. Mala som pre to aj dosť veľké problémy s rodinou. Vravievali mi, že dcéram musím dať cukor, aby mali vápnik,“ zaspomínala si umelkyňa, ktorej slávna dcéra dokonca odmalička odmietala sladkosti. Kým iné deti bažia za čokoládou či cukríkmi, ona ich striktne odmietala. Čo nemalo vitamíny, to vraj nezjedla.

„Keď mali deti v škôlke narodeniny a rozdávali lízanky, prišla domov a hovorí – aha, dostala som lízanku! A hodila ju do prvého koša. Keď mala tri roky, boli sme v Berlíne u lekárky. Pri odchode jej ponúkla cukríky a ona povedala, že si neprosí, lebo to je nezdravé. Ja som jej vysvetlila, že keď sa rozdávajú cukríky a čokoládky, je to bežné, ľudia si neuvedomujú, že je to nezdravé. Nech to neodmieta, aby sa na ňu čudne nepozerali. Takže to rešpektovala, zobrala si, poďakovala, ukázala mi a hodila do koša,“ šokovala pikoškami z Adelinho detstva jej mamina.

 


Autor: © Zoznam/S
Zdroj: Život

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia