Deväť hračiek, ktorým je lepšie sa vyhnúť

Deväť  hračiek, ktorým
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstostock.cz
2014-09-24 00:01:53 |

Ako milujúci rodičia chceme, aby deti boli šťastné. A tak im kupujeme hračky od výmyslu sveta, aby sme im vyčarili úsmev na perách. Ak nechcete skončiť s „nervami v kýbli,“ týmto sa vyhnite.

Tento príspevok je určený najmä rodičom, ktorí majú prvé dieťa. Tým, ktorí už staršiu ratolesť doma majú, takéto rady netreba. Sami už určite prišli na to, že niektoré hračky je jednoducho lepšie nemať...Ktoré sú to?

1. Hračky, ktoré vydávajú nepríjemné zvuky.

Obchádzajte v obchodoch autá s 50 blikajúcimi svetlami, 30 neznesiteľnými zvukmi a pýšiace sa k tomu ešte nejakou sirénou či kolotočovou melódiou kedykoľvek sa čo i len jemne dotknete niektorého tlačidla. Buďte si istí, že dieťa je schopné stlačiť ho opakovane aj po dobu dvoch hodín v kuse. Tieto hračky nemohli vzniknúť nikde inde ako v pekle...

2. Hračky so senzormi.

Takéto výrobky snáď ani nemožno nazvať hračkami. Buďte pri ich kúpe mimoriadne opatrní a uvedomte si, že ak ich deťom zaobstaráte, už nikdy sa vám nepodarí vykĺznuť aspoň na chvíľu z detskej izby nepozorovane.

3. Hračky, ktoré sú súčasťou nejakej sady alebo kolekcie.

Ak sa necháte obmäkčiť a kúpite ratolesti nejakú z takýchto hračiek, pripravte sa na to, že bude chcieť každý štýl, farbu a samozrejme aj mimoriadne vydanie patriace ku kolekcii. A keď zatnete zuby a kúpite aj tú poslednú hračku do jednej kolekcie, dieťa sa vrhne na ďalšie hračkovo-zberateľské dobrodružstvo. Verte, je to nekončiaci kolotoč.

4. Malé hračky.

Po prvé a predovšetkým, čím menšia je hračka, tým väčšiu bolesť spôsobuje, keď na ňu stúpite naboso. V tme ich nezbadáte, takže nemáte šancu vyhnúť sa im. Ich nevýhodou je aj to, že nikdy neviete, kedy skončia v ústach drobca a tu už naozaj končí každá sranda.

5. Hračky, ktoré možno ľahko rozobrať na dvesto malých kúskov.

Najobľúbenejším miestom na rozoberanie týchto hračiek sa stane zadné sedadlo auta, na ktorom budete ďalší rok nachádzať kúsky vytúženej hračky, ktorú dieťa rozbalí hneď po odchode z obchodu. Nálepky, ktoré sú súčasťou balenia, skončia s veľkou pravdepodobnosťou prilepené na sklách zadných okien, kde ratolesti sedia.

6. Tematická detská posteľ.

Áno, vyzerá to rozkošne, keď si predstavíte, že namiesto klasickej nudnej postele môže váš milovaný synček spávať na posteli v tvare auta. Obchody ponúkajú množstvo takto „vyšperkovaných“ postelí a je si z čoho vyberať, buďte si však istí, že ich kúpa je akurát stratou času a peňazí. Poslúžia chvíľu a dieťa si po týždni ani neuvedomí, do akej parády jeho rodičia investovali, len aby bolo šťastné a štýlové.

7. Hračky na kolieskach, ktoré dieťa ešte samo neovláda.

Nepleťte si bič sami na seba. Ak si myslíte, že keď kúpite ratolesti trojkolku či kolobežku skôr, než na nich dokáže jazdiť, naučí sa ich ovládať rýchlejšie, zabudnite na to. Doprajte im ich iba v prípade, že váš chrbát je na to pripravený. 

8. Detské knihy so 400 stranami a malými písmenami.

Predtým, než kúpite ratolesti knihu, pozrite si zhruba jej obsah a úprimne si odpovedzte na otázku, či ste pripravení na jej čítanie aj desaťkrát denne po  dobu minimálne dvoch mesiacov. Ak nie ste, napíšte radšej knihu alebo utekajte preč ako o život.

A posledný, ale asi najdôležitejšie typ hračky, bez ktorého sa vám bude žiť ľahšie...

9. Hračky, ktoré vyžadujú montáž viac ako troch častí alebo použitie samolepiek.

Skúšali ste už niekedy dať dokopy hračku, ktorej montáž si vyžaduje asi 22 krokov a to ešte samozrejme za asistencie batoľaťa?  Postup v návode vám obvykle nebude dávať zmysel a kým budete študovať možnosti, ako by to predsa len mohlo ísť, priložené nálepky skončia na televíznej obrazovke a ak nájdete všetky skrutky, môžete si gratulovať.

Ak si chcete zachovať zdravý rozum a harmóniu v rodine, vyhnite sa týmto deviatim typom hračiek oblúkom až do 18-tych narodenín dieťaťa. Do tej doby, ak naozaj túžite po akom-takom pokoji, dajte mu na hranie prázdnu škatuľu s nejakou vareškou a môžete sledovať, ako krásne sa dokáže s nimi zahrať. Ak to vyskúšate, ušetríte si nielen nervy, ale aj peňaženku.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: huffingtonpost.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia