Gentlemani nevymreli, chlapci odmietli udrieť dievča

Gentlemani nevymreli, chlapci odmietli
Ilustračné foto
Zdroj: youtube.com
2015-01-07 00:30:50 |

Internetom sa šíri potešujúce video, na ktorom skupina mladých chlapcov ukazuje mužom, ako by sa mali správať.

Najnovší netradičný sociálny experiment talianskej organizácie Fanpage, ktorá má za sebou už viacero zaujímavých projektov, si posvietil na mužské násilie na ženách. Scenár je jednoduchý a výsledok úžasný – ak nám vyrastá generácia mužov podobných chlapcom zapojených do experimentu, bude dnešným dievčatám dobre.

O čo v experimente ide? Sprievodca videom si vyberie skupinku štyroch chlapcov vo veku od 6 do 11 rokov, popýta sa ich na mená, na to, čo by chceli robiť v dospelosti a potom k nim privedie dievča. Dostanú za úlohu pohladiť ju, pochváliť, rozosmiať a nakoniec dať jej facku. Po výzve kameramana: „Udri ju, silno,“ zostali chlapci šokovaní. Splniť to všetci odmietli. „To neurobím,“ vyhlásil jeden z nich. Ďalší pripomenul, že „dievčatá sa biť nemajú“, podľa ďalšieho „je to zlé“  a za dôležité označili aj to, že by ju mohli úderom zraniť.  Rozkošná bola tiež odpoveď, lebo je pekná“. Ako dodal jeden z chlapcov, ženu udrieť nemožno, nanajvýš tak s kvetinou. „Prečo nie? Lebo som muž,“ zdôvodnil ďalší. Krásne je, že s pobozkaním až taký problém nemali, aj keď sa hanbili.

Reakcie mladých gentlemanov sú na nezaplatenie a ich rozhodnutie jasné – neexistuje spôsob, akým je možné buchnúť ženu. Zostáva nám dúfať a veriť, že hlupákov, ktorí sú schopní ženu udrieť alebo akokoľvek ju týrať, bude stále menej a ich obete sa namiesto strachu  odvážia ukázať na nich prstom. Samozrejme, platí to aj v opačnom garde...

 

 


Foto: youtube.com
Zdroj: today.com, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia