Kristína Tormová závislá na vifonkách: So synom pripravila jej super zdravú verziu!

Kristína Tormová
Kristína Tormová
Zdroj: Instagram/kristina.tormova
2024-01-28 15:00:00 |

Vifonku ľudia buď milujú, alebo nenávidia. Ak patríte do prvej skupiny, máme pre vás super recept na jej omnoho zdravšiu verziu. Obľúbená slovenská mamička Kristína Tormová vám so synčekom Alankom ukážu ako na to!

Kristína Tormová je známa ako herečka, spisovateľka, scenáristka, podnikateľka, influencerka a v neposlednom rade trojnásobná mamina. To, čo ste ale o tejto multitalentovanej žene určite nevedeli, je, že zbožňuje slávne ázijské instantné polievky.

,,Moja mama bola závislá na vifonkách,” nabonzoval na Kristínu v jej staršom videu synček Alanko. A keďže všetci vieme, že táto pochúťka nie je zrovna najkvalitnejším a najvýživnejším jedlom, obľúbená umelkyňa si za asistencie svojej najmladšej ratolesti pripravila lepšiu a zdravšiu verziu. Ak by ste si zimnú zohrievajúcu polievku, ako ju Kika nazvala, chceli pripraviť tiež, tu je recept!

Potrebné ingrediencie

- 1 cibuľa

- 3 strúčiky cesnaku

- 1 chilli

- kus zázvoru (asi ako palec)

- 2 - 3 lyžice hustého paradajkového pretlaku z tuby

- 2 lyžičky kari

- soľ

- plechovka kokosového mlieka

- 2 plechovky vody

- tofu

- kukuričný škrob

- kokosová múka

-  špaldové vifonkové rezance

Postup

Cibuľu, cesnak, chilli a zázvor rozmixujete na pastu. Na wok dáte olej a pastu “smažíte” 3 - 4 minúty. Potom pridáte soľ, kari, pretlak, zalejete kokosovým mliekom a následne dvomi plechovkami vody (napustite ju do prázdnej plechovky od kokosového mlieka).

Kým sa polievka varí, osušíte si tofu a obalíte ho v kukuričnom škrobe, prípadne aj v troche kokosovej múky. Pridáte soľ a na panvici opražíte do chrumkava.

V ďalšom hrnci si zatiaľ pripravte rezance. Varte ich cca 5 minút vo vriacej vode. Na záver už len uvarené rezance zalejete polievkou a pridáte tofu. Detailný postup si môžete pozrieť vo videu. Dobrú chuť!


Autor: © Zoznam/S
Zdroj: Instagram/kristina.tormova

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia