Dokonalý banánový chlebík ADRIANY POLÁKOVEJ: Bez múky a cukru! Výborná mňamka

Adriana Poláková
Adriana Poláková
Zdroj: Instagram/adriana_polakova
2023-12-10 11:00:00 |

Banánový chlebík je súčasťou mnohých slovenských domácností. Hoci každá gazdinka ho môže robiť trochu inak, základom je, ako už z názvu vyplýva, banán. Ako túto dobrotu pripravuje vychýrená cukrárka Adriana Poláková?

Adriana Poláková bola dlhé roky súčasťou obľúbenej relácie Teleráno, ktorú moderovala. Popri tom sa však venovala aj gastronómii. Kým s obrazovkami sa v lete 2021 rozlúčila, pečenie a cukrárčenie je jej vášňou dodnes. Sledovateľom na Instagrame tak pravidelne ponúka overené recepty na dezerty od výmyslu sveta.

 

Najnovšie podnikateľka fanúšikom ukázala, ako robí obľúbený pokrm banánový chlebík. Ona sama ho dokonca označila za dokonalý. A keďže je bez múky a cukru, môžu si ho dať aj tí, ktorí si strážia svoju líniu. 

Aké ingrediencie budete potrebovať?

2 - 3 prezreté banány

100 g masla

3 vajíčka

200 g mandľovej múky

Hrsť čokolády alebo orechov

Postup

Do misky si najprv dajte banány spolu s maslom a ručným mixérom z nich spravte kašu. Pridajte vajíčka a ďalej mixujte. Nasypte múku a metličkou vymiešajte potrebnú zmes. Na záver môžete, ale nemusíte doplniť čokoládu alebo oriešky. Adriana odporúča cesto piecť v srnčom chrbte na 180°C po dobu 35 - 40 minút. Po upečení ostáva koláčik šťavnatý.

Vďaka prezretým banánom je síce chlebík dostatočne sladký, no ak preferujete polevy, po vychladnutí ho ešte pokojne prelejte čokoládou či slaným karamelom. 

Celý postup si môžete pozrieť aj vo videu, ktoré Adriana zverejnila na Instagrame. Dobrú chuť!

 


Autor: © Zoznam/S
Zdroj: Instagram/adriana_polakova

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia