Levíča si z dieťaťa urobilo živú hračku

Levíča si z dieťaťa
Ilustračné foto
Zdroj: youtube.com
2016-03-08 14:30:09 |

Chvíle strachu prežila mama chlapca, ku ktorému sa neočakávane rozbehlo levíča a začalo sa s ním „hrať“. Stalo sa tak počas prechádzky šelmy s ošetrovateľom vo verejnom parku v Rusku.

Ošetrovateľ zo zoologickej záhrady v ruskom meste Vladimír nachádzajúcom sa asi 150 kilometrov od Moskvy zobral na vychádzku mimo výbehu niekoľkomesačné levíča. Robieval tak častejšie, preto nepredpokladal, že by sa mohlo stať niečo neočakávané. Spoločné chvíľky bláznenia človeka s malou šelmou zaujali aj viacero ľudí, ktorí sa prizerali.

Zrazu prišiel šokujúci moment, keď sa levíča rozbehlo k malému chlapcovi a vrhlo sa naňho. Zrazilo ho na zem a mlátilo labami. Našťastie, zviera bolo na vôdzke a ošetrovateľ rýchlo zareagoval, tak to dopadlo dobre. Treba si však uvedomiť, že aj na pohľad rozkošné malé zviera je častokrát veľmi silné a stačí krátky moment, aby sa prihodila tragédia. Video je varovaním pre rodičov, aby boli v zoologických záhradách či cirkusoch so zvieratami veľmi obozretní a deti mali stále pod kontrolou.

V tomto prípade sa nič nestalo a ošetrovateľ je presvedčený, že malá šelma nechcela dieťaťu nijako ublížiť, len v ňom videla seberovného kamaráta na hranie. To, že levíčatá sa hrajú predsa len trochu inak ako deti, pravdaže, malý lev nevie. Chlapec je zdravotne v poriadku, len mal podľa mamy veľký strach a do zoologickej sa určite tak skoro pýtať nebude...

Prečítajte si tiež:

Zimná zoologická záhrada má tiež čo ponúknuť

Orangutan sa nevie vynadívať na bábätko


Foto: youtube.com
Zdroj: az

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia