Angelina je nielen krásna, ale aj šľachetná

Angelina je nielen krásna,
Ilustračné foto
Zdroj: Facebook.com
2016-03-01 13:30:41 |

Manželka Brada Pitta má naozaj veľké srdce. Pocit rodiny dopriala nielen biologickým, ale aj adoptovaným deťom a slabším pomáha i naďalej.

Tento malý chlapec bol v otroctve pre farbu svojej pleti. Má päť rokov. Keď sa o ňom dozvedela Angelina, žil priviazaný k stromu. Herečka a zvláštna vyslankyňa Vysokého komisára OSN pre utečencov neváhala a zaplatila za neho vysokú čiastku, aby ho z otroctva vykúpila. Po tomto šľachetnom čine je chlapča opäť so svojou rodinou, ktorej Angelina aj naďalej rôznymi formami pomáha.

„Buď zmenou, ktorú chceš vidieť vo svete. Dúfam, že všetci si raz uvedomia, že existuje iba jedna ´rasa´, a to je ľudská rasa a všetci sme jej členmi,“ bojuje za práva tých najbezbrannejších herečka označovaná za najkrajšiu na svete.

O tom, že Angelina svoju pomoc myslí úprimne, svedčí aj to, že okrem troch vlastných potomkov vychováva aj tri adoptované deti. Začiatkom tohto roka sa objavila v médiách informácia, že adoptovala tiež ďalšieho chlapčeka z Kambodže Allouya Shouna, ktorý pochádza z veľmi chudobnej rodiny s 13 deťmi. Ich osud ju natoľko dojal, že sa rozhodla im pomáhať a najmladšieho chlapca si odviedla so sebou. Oficiálne však túto informáciu Jolie zatiaľ nepotvrdila. Vlani sa špekulovalo o tom, že chce adoptovať sýrske dievčatko, táto informácia sa však tiež nepotvrdila.

(Brangelina)

Prvé dieťa, Maddoxa Chivana z kambodžského sirotinca v Phnom Penhu, si Angelina adoptovala ešte počas manželstva s Billym Bobom Thorntonom v marci 2002. Mal vtedy niečo vyše pol roka. Dnes je z neho 14-ročný pubertiak, ktorý chudobu, ktorá mu hrozila, vôbec nezažil.

Druhým adoptovaným Angelininým potomkom je Zahara Marley, ktorú objavila v sirotinci  v etiópskej Addis Abebe. Stalo sa tak v roku 2005, keď mala Zahara tiež zhruba pol roka. V tom čase už žila Angelina s lámačom ženských sŕdc Bradom Pittom, s ktorým sú dodnes. Hollywoodsky fešák nemal problém s tým, aby adoptované deti svojej životnej lásky prijal oficiálne za svoje.

V máji roku 2006 sa páru snov narodila prvá biologická dcéra Shiloh Nouvel. I keď má nádherné črty a všetci verili, že z nej vyrastie nádherná žena, Shiloh chce byť chlapcom. Rodičia jej v tom nebránia a tak ju dnes podľa jej želania volajú John, má krátke vlasy a oblieka si chlapčenské veci.

(Takto Angeline pristalo tehotenstvo, keď čakala Shiloh)

Neprešiel ani rok od narodenia Shiloh a Angelina si adoptovala ďalšie dieťa. Tento raz to bol chlapec – v marci 2007 pribudol do rodiny trojročný Pax Thien zo sirotinca v Ho Či Minovom Meste vo Vietname. Brad sa na adopcii nepodieľal, lebo keďže neboli zosobášení, zákony to nedovoľovali.  Brad ho oficiálne adoptoval o rok neskôr.

V júli 2008 porodila Angelina dvojčatá, chlapca Knoxa Léona a dievčatko Vivinne Marcheline. Ďalšie vlastné deti Angelina s Bradom neplánujú a aj keď sa v médiách objaví sem-tam informácia, že adoptovali ďalšieho potomka, zatiaľ sa žiadna nepotvrdila a hviezdni rodičia si užívajú svoje už aj tak početné potomstvo.

(Na tejto fotke má dvojičky ešte v brušku)

Hercom ku cti slúži, že z predaja fotografií vlastných aj adoptovaných potomkov podporujú chudobné deti najmä v Afrike, no prispievajú aj na iné dobročinné účely. No nie je to úžasné, keď sa krása tela snúbi s krásou srdca a ducha?

(Mediálnu pozornosť si deti celebritného páru užívajú neustále - zľava Maddox, Zahara, Pax, Angelina a Shiloh - takto vyzerali v roku 2011)

 

(Vlani na letisku v Los Angeles - vpredu zľava Vivienne Marcheline, Angelina, Shiloh Nouvel, za nimi Zahara Marley, Knox Leon, Pax Thien, a vzadu vedľa Brada najstarší adoptovaný syn Maddox)

 

(V januári zobrala Angelina deti na premiéru filmu Kung Fu Panda 3. Zľava Shiloh, Vivienne, Knox Zahara a Pax)

Prečítajte si tiež:

Celebritní rodičia a ich dvojičky

Známi tatinovia, ktorí "stoja za to"

 

Fotogaléria


Foto: Angelina Jolie/Facebook, profimedia.sk, sita.sk
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia