Hrať sa na kovbojov a štekliť sa: Toto chcú deti na Vianoce

Hrať sa na kovbojov
Ilustračné foto
Zdroj: youtube.com
2015-11-04 13:30:22 |

Zabudnite na najnovšie vymoženosti elektroniky a dizajnové hračky. Hrať sa na kovbojov, štekliť sa a spoločne večerať – toto si deti želajú na Vianoce.

Potešujúce video nábytkárskej firmy Ikea odhaľuje, čo by deti naozaj chceli na Vianoce. Výsledky reálnych detských želaní mnohých príjemne prekvapili. Ukázalo sa, že pred hračkami uprednostňujú čas strávený s rodinou.  Ikea videom v tomto blížiacom sa predvianočnom  čase priniesla zaujímavý pohľad na najkrajšie sviatky roka.

Video bolo natočené v Španielsku. Deti z desiatich rodín boli požiadané, aby napísali dva zoznamy – v jednom mali uviesť, čo si želajú pod stromček od Ježiška a v druhom, čo by chceli na Vianoce od rodičov. Ježiškovské zoznamy želaní boli hotové raz-dva - plné hračiek, hudobných nástrojov či spoločenských hier.  

Pri písaní zoznamov, čo by chceli od rodičov, boli deti viac zmätené a váhali trochu dlhšie. Zdá sa, že tomuto zoznamu venovali viac pozornosti. Potešujúce je, že namiesto materiálnych želaní sa zamerali skôr na vzťahy. Väčšinu rodičov veľmi dojalo, že deťom nejde ani tak o hračky, ale skôr o spoločne prežitý čas. Pri čítaní detských poznámok sa mnohí rozplakali. Napríklad mama, ktorá si prečítala, že syn sa chce na Vianoce s ňou „hrať na kovboja“ a slzy radosti a dojatia sa kotúľajú aj po tvári mamy, ktorej syn napísal, že s ňou „chce hrať viac futbalu“. 

„Milí rodičia, chcem, aby sme boli spolu častejšie... aby sme mohli robiť doma viac pokusov...“ píše v zozname ďalšie z detí.

 

„Ja by som bol rád, keby sme spolu častejšie večeriavali,“ píše sa v inom zozname.

 

Týchto rodičov ratolesť rozosmiala želením, aby ju šteklili...

 

Jedno z najsmutnejších želaní patrilo chlapcovi, ktorý chce stráviť aspoň jeden celý deň s rodinou. To, čo je pre iné deti samozrejmosťou, je pre toto chlapča vianočným želaním...

Väčšinu rodičov želania detí neprekvapili, lebo si uvedomujú, že na ne nemajú toľko času, koľko by si zaslúžili. Niektorí tiež priznali, že dopriavajú ratolestiam množstvo hračiek, čím chcú tento nedostatok aspoň trochu nahradiť.

Najdojemnejšia chvíľa prichádza na konci, keď sa deti majú rozhodnúť, ktorý z dvoch zoznamov so želaniami by chceli naozaj poslať prostredníctvom vianočnej pošty. Nebola to pre ne síce jednoduchá otázka, no všetky sa rozhodli pre zoznamy so želaniami, čo by chceli na Vianoce od rodičov...

 

Jasné, aj táto reklama patrí ku klasickým predvianočným „dojákom“, no určite stojí za to zamyslieť sa a venovať počas tohtoročných vianočných sviatkov deťom maximum spoločného kvalitne stráveného času.

Fotogaléria


Foto: youtube.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia