Dovolenka a tipy na výlety v Česku

Dovolenka a tipy na
Ilustračné foto
2015-07-14 11:30:07 |

Obdobie cestovania a poznávania nových krajov je tu a s ním vyvstávajú i otázky, ako s tohtoročným pracovným voľnom najlepšie naložiť. A čo teda užiť si dovolenku v Česku?

Či už máte v pláne dlhší pobyt alebo len predĺžený víkend, možno bude pre tento rok najlepšou destináciou jeden z prekrásnych kútov Česka. Inými slovami, pokiaľ sa nechcete vydať tisíce kilometrov ďaleko, vedzte, že i v Česku sú miesta, ktoré dokážu nadchnúť a chytiť za srdce. Iste vo vás zanechajú skvelé dojmy a spomienky na zážitky vás budú hriať počas dlhých zimných večerov. Dovolenka v Českej republike je určite dobrou voľbou. Deti spoznajú krásy susednej krajiny a ani vašu peňaženku táto alternatíva nezruinuje.

Teraz ale vyvstáva otázka, kde sa so svojimi blízkymi ubytovať. Preferujete ubytovanie v hoteli, penzióne, kempe alebo napríklad na statku? Záleží samozrejme len na vás, čomu dávate prednosť a aký komfort si od ubytovacieho zariadenia sľubujete. Pokiaľ teda chcete s rodinou podniknúť výlety, určite bude lepšie zabezpečiť si pobyt v mieste, ktoré ponúka množstvo historických pamiatok alebo prírodných krás. Samozrejme niektorí môžu namietnuť, že si naopak hodlajú užiť úplný pokoj a súkromie a v tom prípade si určite vyberte chalúpku alebo penzión niekde na samote. Pre tých, ktorí v priebehu roka nestihli príliš potrápiť svoje telá športom, existuje mnoho ponúk na ubytovanie spojených s fitness zariadeniami, s rôznymi športovými programami a pestrou ponukou i netradičných športových aktivít.

Predpokladajme, že s nami pocestujú i naši najmenší. Ubytovanie s deťmi má svoje špecifiká. Väčšinou sa snažíme vybrať také zariadenie, ktoré je vybavené nielen pre hry a voľný čas našich ratolestí, ale tiež ponúka vybavenie pre pohodlný pobyt a stravovanie. Postieľky, detské stoličky, príbory pre deti a ďalší inventár spríjemní a uľahčí naše cestovanie. Veľakrát kladieme dôraz na bezpečne oplotenú záhradu, kde sa vybláznia deti každého veku, zatiaľ čo rodičia ich pri relaxe z diaľky pozorujú, trebárs s pohárom vína v ruke.

A tu narážame na druhú otázku, čo s deťmi vo voľnom čase. Nech už sme kdekoľvek, ak si chceme užiť spoločne strávený čas v pohode a v dobrej nálade, nesmieme dovoliť, aby sa k nám vkradla nuda. Tá je totiž zabijakom aj tej najlepšej dovolenky v najkrajšom prostredí. Ešte pred odchodom je dobré vedieť, aké tipy na výlety vybraná oblasť ponúka a čo je možné s rodinou podniknúť a vyskúšať. Samozrejme, že rozhodujúci je tiež vek detí a ich záľuby, ale kto iný pozná povahu svojich detí lepšie ako ich rodičia. Či už sú to adrenalínové a lanové parky, bobové dráhy, motokáry alebo možno naopak prehliadky historických hradov a zámkov či azda rôzne náučné chodníky a ZOO, vždy je dobré mať v zálohe program pre kvalitne strávený voľný čas s deťmi a to tak vonka v prírode, ako aj jeho „mokrú“ variantu pre prípad nepriaznivého počasia.

 

Fotogaléria


Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia