Čiapka naopak – prvé módne faux pas princeznej!

Čiapka naopak – prvé
Ilustračné foto
Zdroj: sita.sk/AP
2015-05-15 12:30:00 |

Najväčším hitom týchto dní sa vďaka princeznej Charlotte stávajú ručne štrikované čiapočky a doplnky. A vôbec neprekáža, keď ich svojim anjelikom nasadíte naopak...

Párdňová princezná to nemá ľahké. Ešte ani netuší, do akej urodzenej rodiny sa narodila a čo je to štýl, no už udáva tón v móde. Po tom, ako ju krátko po narodení ukázali jej rodičia vojvodkyňa Kate a princ William svetu, milovníčky módy zhodnotili jej outfit. Rozkošné bábätko v tradičnej pletenej čiapočke si hneď získalo srdcia všetkých, no znalkyne módnych trendov nezabudli poukázať na to, že jej ju nasadili zle.

„Áno, mala ju naopak. Časť, ktorú mala okolo tváričky, mala byť skutočne vzadu,“ dala im za pravdu Ayago Villar, majiteľka obchodu, z ktorého tento kúsok pochádza. Nič to však nemení na skutočnosti, že záujem o pletené čiapočky rapídne stúpol. Každá štýlová mama v Anglicku sa ponáhľa kúpiť podobný kúsok pre svoju princezničku.

 

(Na to, že Charlotte má čiapočku opačne, by prišiel asi málokto z nás.)

 

Aj keď Kensingtonský palác odmietol komentovať, odkiaľ oblečenie malej Charlotte Elisabeth Diany pochádza a odkázal, že ide o „súkromnú“ záležitosť, novinári všetko vysnorili. Je veľmi pravdepodobné, že oblečenie je darom od mamy španielskej pestúnky vojvodkyne z Cambridge, Marie Teresy Turrion Borrell. Exkluzívny detský butik, z ktorého ho nakúpila, nesie názov Irulea a nachádza sa v San Sebastiane v severnom Španielsku. Ako prezradila jeho majiteľka Susana Villar, ktorá ho vlastní spolu so sestrou, už spomínanou Ayago, vôbec netušili, že vecičky sú určené pre britskú princeznú.

 

(Hrdé majiteľky butiku sa o nedostatok zákazníkov už báť určite nemusia.)

Nejaká žena najskôr požiadala, aby jej poslali snímky niekoľkých kusov oblečenia, z ktorých si potom príde osobne vybrať tie, o ktoré bude mať záujem.  Vyberala neutrálne farby a okrem čiapočky kúpila aj kabátiky, topánočky a ďalšie veci. Predavačky netušia, či ich mala Charotte oblečené, keďže okrem tváričky bola celá zabalená v deke. „O tom, že má na sebe čiapočku z nášho butiku, sme sa dozvedeli z telefonátov klientov a známych, ktorí ju videli v televízii,“ približuje Susana. Kupujúca, o ktorej identite nič netušili a mysleli si, že kupuje veci pre svoju dcéru  žijúcu v Anglicku, nevedela aké pohlavie bude bábätko mať. Preto sa vyhýbala ružovým a modrým farbám, všetko čo kúpila, bolo biele a béžové. To potvrdzuje tvrdenie Kensingtonského paláca, že William s Kate sa tiež dozvedeli pohlavie bábätka až po narodení.

„Dúfame, že to nebolo poslednýkrát, čo sme videli princeznú v niektorom z našich kúskov,“ nádeja sa Susana.  Majiteľky butiku nestrácali čas a hneď sa svojim úspechom pochválili na Facebooku. „Všetci viete, že novým kráľovským dieťaťom je princezná s menom Charlotte Elizabeth Diana. Čo však neviete je to, že pre jej debut v spoločnosti rodičia vybrali ručne vyrobené oblečenie značky Irulea.“

 

 

Obchodík v mestečku San Sebastian otvorila babička súčasných majiteliek. Predávajú v ňom dámsku bielizeň, posteľná bielizeň, ako aj detské oblečenie. Medzi predchádzajúcimi klientmi bola vojvodkyňu z Alby, bývalý mexický prezident Vicente Fox či španielska operná speváčka Ainhoa ​​Arteta. Aj rockový spevák Bruce Springsteen tu počas koncertu zobral manželku, ktorá nakúpila niečo pre seba aj deti.

Zdá sa teda, že netreba strácať guráž a odvahu a šťastie si možno nabudúce vďaka internetu nájde aj vás. Ani neviete, kedy práve vaša ponuka zaujme aj samotný kráľovský dvor... 

Fotogaléria


Foto: sita.sk, facebook
Zdroj: dailymail.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia