VIDEO: Chlapčeka úplne dostala chôdza na protézach

VIDEO: Chlapčeka úplne dostala
Ilustračné foto
Zdroj: gofundme.com
2014-07-09 12:01:20 |

Tešíte sa z prvých krokov drobca? Ak ich robí po svojich, buďte šťastní. Ak je osud vášho dieťatka smutnejší, možno vás inšpiruje radosť malého Kaydena z náhradných nôh...

Pri pozeraní krátkeho videa o dvojročnom chlapcovi Kaydenovi možno budete potrebovať vreckovku. Osud nebol k nemu práve najláskavejší, no je potešením vidieť jeho nespútanú detskú radosť pri prvých krokoch na protézach, ktorými mu lekári nahradili obidve amputované nôžky.

Úžasné je celé video, ktoré natočila jeho milujúca mama Nikki, no okolo 01:02 jeho roztomilosť naberá na obrátkach. „Mám to,“ opakuje s radosťou v hlase, keď sa mu darí ako-tak chodiť. O tom, že rozkošný Kayden si získal srdcia mnohých ľudí svedčí aj to, že od pondelka, kedy sa video objavilo na facebookovej stránke amerického futbalistu Michaela Vicka, ho zdieľalo už vyše 101 000 ľudí.

 

Ako mama napísala v komentári k videu, Kayden sa narodil s omfalokélou. Je to choroba, pri ktorej novorodencovi presvitajú cez otvor v prednej brušnej stene kľučky tenkého čreva, niekedy aj časť iných orgánov. Aj keď u Kaydena nebola prietrž až taká veľká ako sa pôvodne zdalo, časť čreva sa mu omotala okolo nôh a zdeformovala ich, preto amputácia bola nevyhnutná.

V súčasnosti zháňa pre neho peniaze na liečbu, ktorá vyjde na 50 000 dolárov, aby mohol čo najplnohodnotnejšie žiť. 


Foto: gofundme.com
Zdroj: today.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia