Preverené deťmi: Ktoré hračky sú tento rok najlepšie?

Preverené deťmi: Ktoré hračky
Ilustračné foto
2013-11-29 00:01:44 |

Vianočné nákupy sa môžu stať nočnou morou. Kým vojdete do obchodov s nekonečným bludiskom regálov s hračkami, mali by ste vedieť, čo medzi deťmi letí a čo je dávno out.

Najlepšie vám pri výbere hračiek poradia samotné deti a nie obchodníci, ktorí potrebujú predať hlavne hračky zaberajúce im najviac miesta v skladoch. Vychovávateľka v materskej škôlke v Edmonde v americkom štáte Oklahoma Kayla Eleby sa podujala na unikátny test. Triedy predškolákov zmenila doslova na zábavný park a zaplnila ich hračkami od výmyslu sveta - od klasických až po najmodernejšie high-tech novinky.
 

Test trval niekoľko dní a deti sa hračiek nevedeli nabažiť. „Úlohu vedcov v tomto prípade nechávame na deti a ich rodičia ľahko zistia, čo ich pod stromčekom najviac poteší,“ hovorí majiteľka škôlky Stephanie Wilson. Učiteľky zverencov starostlivo sledovali a zostavili rebríček hračiek, ktoré deti ani na chvíľu nenechali ležať bez povšimnutia.

Vďaka globalizácii sú trendy v zahraničí a u nás čoraz viac rovnaké a vďaka nákupom cez internet nie je problém zohnať hračky, ktoré sa ešte v obchodoch na Slovensku nedajú nájsť. Odborníci upozorňujú, aby ste si nenechávali nákupy na poslednú chvíľu. Ak sa rozhodnete pre konkrétnu hračku, kúpte ju čo najskôr, lebo je možné, že aj ďalší rodičia budú hľadať rovnaké veci. Ideálny darček je ten, po ktorom dieťa túži a zároveň podnecuje predstavivosť a objavovanie.

Rebríček 10 top hračiek, s ktorými sa deti chcú hrať:

1. LeapPad Ultra – detský tablet s dobrou grafikou aj fotoaparátom. Určený je špeciálne deťom, dokážu ho jednoducho ovládať, má ultra pevný rám a obrazovka je prispôsobená na ľahké detské dotyky. Vhodný je pre deti od 4 do 9 rokov.

2. Furby - elektronická hračka, ktorá má podobu malého chlpatého tvora s veľkými ušami. Reaguje na svetlo, zvuk, polohu, dotyky a prítomnosť ďalších Furby, sama hovorí a pohybuje sa. Furby je vhodný pre deti od 6 do 14 rokov.

3. Monster High Doll - bábika, ktorá sa zrodila v Amerike. Jej výzor je inšpirovaný filmovými monštrami, sci-fi horormi či démonmi, čo ju odlišuje od ostatných bábik. Najobľúbenejšou v súčasnosti je Draculaura. Vhodné pre deti od 6 rokov.

4. Squigs – príšerky s veľkými zubami a pazúrmi, ktoré noční škriatkovia používajú na zastrašenie a ničenie nepriateľskej armády. Chlapci zbierajú rôzne druhy a môžu ich aj pomaľovať.

5. Kinetický piesok – hra s kinetickým pieskom pôsobí antistresovo a terapeuticky. Deti sa  zdokonaľujú v svojich schopnostiach a zlepšujú si jemnú motoriku prstov a rúk.Má svetlohnedú farbu, nedržia sa na ňom žiadne baktérie a je netoxický. Vhodný je pre deti od troch rokov.

6. Skylanders - akčné postavičky, ktoré sa cez portál stávajú súčasťou rovnomennej videohry, sa v uplynulých dvoch rokoch stali jednou z najlepšie zarábajúcich značiek vo svete hračiek. Postavičky Skylanderov sú mimoriadne vychytené nielen v USA, ale aj v Európe.

7. Big Hugs Elmo – červená chlpatá bábka, ktorá miluje objatia. Deti predškolského veku sa s ním môžu maznať, spievať, tancovať. Spolu s Elmom sa naučia abecedu, čísla, tvary či farby. Vhodné pre deti od 18 mesiacov do 4 rokov.

8. Spirograf – lineál, vďaka ktorému si deti môžu vytvoriť nespočetné množstvo obrazcov pomocou rôzne tvarovaných ozubených koliesok. Rozvíja kreativitu a jemnú motoriku. Hračka je určená deťom od 4 do 10 rokov.

9. Zbrane Nerf -  rôzne peny na báze zbraní, strieľajúce muníciu vyrobenú z Nerf peny. Nerf produkty majú najčastejšie jasné neónové farby a jemnú textúru. Vhodné pre chlapcov v školskom veku.

10. Zoomer - interaktívne šteňa s niekoľkými senzormi, vďaka ktorým sa správa takmer ako skutočný pes. Rovnako ako každé šteňa či malý chlapec je hlučný a nepočúva vždy na prvýkrát. Môže sa stať milujúcim a verným priateľom pre deti od piatich rokov.

 


Foto: flickr.com
Zdroj: kfor.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia