Sladká súťaž: Plnené orechové košíčky

Sladká súťaž: Plnené orechové
Ilustračné foto
Zdroj: Monika B.
2014-12-15 15:49:40 |

Dávkovanie plnky do košíkov, ukladanie orechov na polevu a samozrejme vylizovanie misky po plnke a poleve išlo 4-ročnej Rebeke najlepšie. Aspoň mala mamina menej práce s umývaním.

Ingrediencie:

Cesto - 250 g hladkej múky, 150 g Palmarinu, 80 g práškového cukru, 2 vaječné žĺtka, 1 balíček vanilkového cukru, citrónová kôra

Poleva – 2,5 dcl mlieka, 100 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 100 g vlašských orechov, 100 g piškótov, citrónová kôra (z ½ citróna), 1 dl rumovej arómy, pre dospelákov môže byť rum, čokoládová poleva

Postup:

Z múky, masla, cukru, vaječných žĺtkov, vanilkového cukru a nastrúhanej citrónovej kôry vypracujeme cesto, ktoré potom naplníme natenko do formičiek a dáme upiecť (v teplovzdušnej rúre na 175°C cca 15 minút). 

Do hrnca dáme variť mlieko, keď príde do bodu varu, pridáme práškový a vanilkový cukor a premiešame. Odstavíme nabok, pridáme mleté orechy, rozdrvené piškóty, nastrúhanú citrónovú kôru a rumovú arómu (rum) a dobre premiešame.

Upečené košíčky naplníme plnkou a zalejeme čokoládovou polevou a na vrch každého košíčka dáme vlašský orech (príp. iné ozdoby) ešte keď je poleva teplá, aby neskôr neopadali. 

 

Ak vás recept zaujal alebo inšpiroval podporte ho v našej súťaži lajkom!

Fotogaléria


Foto: Monika B.
Zdroj: az

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia