Sladká súťaž: Domček z medovníka
Tento recept na sladký domček, pri pohľade na ktorý už cítime vianočnú vôňu, nám poslala Danka z Prešova.
Domček z medovníka
Ingrediencie:
450 g hladkej múky, 100 g Hery, 100 g práškového cukru, 2 vacia +1 na potretie medovníka, 120 g medu, 1 kávová lyžička sódy bikarbóny, 1 škoricový cukor, medovníkové korenie
Poleva (slúži na spájanie jednotlivých dielov) - 200 g preosiateho práškového cukru a 2 vaječné bielka vyšľahať do tuhého snehu nad parným kúpeľom, pár kvapiek citróna
Postup:
Roztopíme med, necháme ho trochu vychladnúť a spolu s ostatnými surovinami s primiešaním zmäknutej Hery vypracujeme cesto. Necháme ho odstáť v chlade 24 hodín.
Na druhý deň cesto rozvaľkáme a povykrajujeme potrebné časti domčeka - 2x strecha, 2x bočný diel, 2xpredný diel, 1x podstava veľká cca formátu A4.
Pečieme zhruba 20 minút pri 170 °C. Ešte teplé potierame vajíčkom.
Zo zvyšného cesta môžeme povykrajovať stromčeky a iné doplnky k domčeku.
Upečené a vychladnuté diely ozdobíme a až potom spájame a lepíme polevou (môžeme si pomôcť špáradlami, ktoré potom prekryjeme polevou. Spájame najprv predný a bočný diel, strechu lepíme ako poslednú.
Veľa zábavy pri pečení a zdobení!
Ak vás recept zaujal, podporte ho lajkom v našej súťaži!
{{ poll.title }}
{{ poll.title }}
{{ poll.thanks }}
{{ poll.title }}
{{ profiles[profileEvalueated.index].name }}
Zhoda: {{ profileEvalueated.weightPercentage }}%
{{ poll.title }}
{{ poll.title }}
{{ poll.thanks }}
{{ poll.title }}
{{ profiles[profileEvalueated.index].name }}
Zhoda: {{ profileEvalueated.weightPercentage }}%