Sladká súťaž: Domček z medovníka

Sladká súťaž: Domček z
Ilustračné foto
2014-12-15 15:49:40 |

Tento recept na sladký domček, pri pohľade na ktorý už cítime vianočnú vôňu, nám poslala Danka z Prešova.

Domček z medovníka

Ingrediencie:

450 g hladkej múky, 100 g Hery, 100 g práškového cukru, 2 vacia +1 na potretie medovníka, 120 g medu, 1 kávová lyžička sódy bikarbóny, 1 škoricový cukor, medovníkové korenie

Poleva (slúži na spájanie jednotlivých dielov) - 200 g preosiateho práškového cukru a 2 vaječné bielka vyšľahať do tuhého snehu nad parným kúpeľom, pár  kvapiek citróna

 

Postup:

Roztopíme med, necháme ho trochu vychladnúť a spolu s ostatnými surovinami s primiešaním zmäknutej Hery vypracujeme cesto. Necháme ho odstáť v chlade 24 hodín.

Na druhý deň cesto rozvaľkáme a  povykrajujeme potrebné časti domčeka - 2x strecha, 2x bočný diel, 2xpredný diel, 1x podstava veľká cca formátu A4.

Pečieme zhruba 20 minút pri 170 °C. Ešte teplé potierame vajíčkom.

Zo zvyšného cesta môžeme povykrajovať stromčeky a iné doplnky k domčeku.

Upečené a vychladnuté diely ozdobíme a až potom spájame a lepíme polevou (môžeme si pomôcť špáradlami, ktoré potom prekryjeme polevou. Spájame najprv predný a bočný diel, strechu lepíme ako poslednú.

Veľa zábavy pri pečení a zdobení!

 

Ak vás recept zaujal, podporte ho lajkom v našej súťaži!

 

 

Fotogaléria


Foto: dankacac
Zdroj: az

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia