Mamičky, povedzte svoje k očkovaniu detí!

Mamičky, povedzte svoje k
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstostock.cz
2014-11-03 19:30:24 |

Ústav experimentálnej psychológie SAV hľadá účastníčky výskumu: Názory na otázky súvisiace s vakcináciou detí. Ak chcete, aby bolo váš názor počuť, zapojte sa.

Máte malé dieťa a patríte k tým maminám, ktoré nemajú v otázke očkovania jasno? Alebo naopak, máte na túto problematiku jasný a neotrasiteľný názor? Či už patríte do jednej alebo druhej skupiny, odborníci by radi počuli vaše argumenty či dôvody pochybností. Teraz máte príležitosť odprezentovať im ich. Nemusíte mať žiadne obavy, nikto od vás nečaká odborné vedomosti, expertov zaujímajú vaše názory a skúsenosti. 

Výskum má formu moderovanej diskusnej skupiny s približne siedmimi až deviatimi účastníčkami. Treba sa pripraviť akurát na to, že jedno stretnutie trvá 90 až 120 minút a bude zaznamenávané na video. Záznam nebude nikde zverejnený, k dispozícii ho budú mať iba členovia výskumného tímu a rovnako sa vaše meno neobjaví v správe z výskumu.

Bonusom za účasť na výskume je nákupná poukážka v hodnote 15 eur. Cieľom je pomôcť odborníkom ujasniť si, ako rodičia rozmýšľajú o téme vakcinácie detí, odkiaľ čerpajú informácie, ktoré zdroje považujú za dôveryhodné či aké informácie im pri rozhodovaní chýbajú.

Výskum je súčasťou projektu, ktorý bude pokračovať ešte dva roky, no získané dáta sú zverejňované v rôznych akademických publikáciách priebežne. Ide o prvý psychologický výskum tohto typu na Slovensku a tak máte skutočne jedinečnú možnosť vyjadriť sa k téme očkovania s vedomím, že váš názor bude mať váhu.

Ak je pre vás výskum zaujímavý a chcete sa vyjadriť, môžete si vybrať niektorý z termínov diskusných skupín. Pre mnohé maminy je nevýhodou to, že stretnutia sú v Bratislave, konkrétne na Fakulte sociálnych a ekonomických vied  UK (Mlynské luhy 4). Termíny, kedy sa môžete na diskusiách zúčastniť, sú štvrtok 27. novembra  od 17:30, štvrtok 4. decembra od 17:00, piatok 5. decembra od 17:00 a pondelok 8. decembra od 17:00. Prihlásiť sa možno na yveta.davidikova@gmail.com, prípadne na telefónnom čísle 0902 849 800, kde sa prípadne môžete poinformovať aj o ďalších otázkach, ktoré vás v súvislosti s výskumom zaujímajú.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia