Autizmus nesúvisí s očkovaním

Očkovanie a autizmus
Očkovanie a autizmus
Zdroj: freedigitalphotos.net
2013-10-31 09:45:00 |

Podľa najnovšieho výskumu realizovaného Inštitútom pre medicínu v USA neexistuje nijaké spojenie medzi očkovaním a autizmom.

Vedci analyzovali množstvo antigénov

Vedci skúmali množstvo antigénov prijatých z jednej podanej vakcíny a ich množstvo prijaté počas prvých dvoch rokov života dieťaťa. Antigény sú látky, ktoré nabádajú imunitný systém k tvorbe protilátok proti určitej chorobe.

Vedci zozbierali údaje od troch organizácií, ktoré porovnávali skupinu 256 detí s autizmom a 752 zdravých detí. Nenašli žiadne prepojenie na autizmus u detí.

 

Výsledky štúdie

Výsledky štúdie ponúkajú nasledovné závery:

  • Celkové množstvo antigénov prijatých z vakcín bolo rovnaké u detí s autizmom aj u zdravých detí.
  • Množstvo antigénov vo vakcínach v posledných rokoch klesá. Deti, ktoré absolvovali povinné očkovania v rokoch 2011 až 2013 prijali okolo 315 antigénov, zatiaľ čo  v roku 1990 to bolo okolo 1 000.
  • Po aplikácii staršej generácie vakcín detský organizmu vyprodukoval 3 000 rôznych protilátok proti čiernemu kašľu, po podaní nových vakcín detské telíčko vytvorí 6 protilátok alebo aj menej.

 

Očkovanie nespôsobuje autizmus

Imunitný system dieťaťa je schopný odpovedať na veľké množstvo imunologických stimulov, a od narodenia sú deti vystavené stovkám vírusov a nespočítateľnému množstvu antigénov podávaných formou vakcín.

Štúdia potvrdzuje, že autizmus nesúvisí s imunologickou stimuláciou prostredníctvom očkovania v priebehu prvých dvoch rokov života.

Podľa Inštitútu pre medicínu by si rodičia mali uvedomiť, že očkovanie je bezpečné a efektívne bojuje proti nákazlivým chorobám.


Foto: freedigitalphotos.net
Zdroj: www.cdc.gov

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia