Vyhnite sa najčastejším chybám nových mamičiek

Vyhnite sa najčastejším chybám
Ilustračné foto
Zdroj: thinsktock.com
2018-03-13 00:45:51 |

Mať plné ruky práce s bábätkom často znamená, že starostlivosť o seba samu zostáva v ústraní. Pomedzi výmenou plienok, dojčením a zúfalou potrebou spánku nemáte na seba čas.

Skôr, než zanedbáte svoju pleť aj postavu, ukradnite si pre seba kúsok času, aby ste neskôr pre pár mesiacov neplatili zbytočne vysokú cenu. To, že ste sa stali mamou neznamená, že už nie ste ženou. Samozrejme, že nie je dôležité mať každý deň výstavný make-up a cvičiť od prvého dňa po pôrode, no zanedbaná a frustrovaná mama tiež nie je to pravé orechové. Na čo si dať pozor?

Ráno ešte ako-tak nazbierate sily na nanesenie make-upu, no vyčistiť si večer pleť je pre vás už nemysliteľné? Tak si uvedomte, že ak spíte s make-upom, upchávajú sa vám póry a vädne pleť. Pritom stačia dve minútky a lacný čistiaci prostriedok. Kašlite na reklamy ponúkajúce tú najlepšiu kvalitu.

Používajte kozmetiku spájajúcu viacero účinkov. Ak nemáte čas umývať si vlasy šampónom a potom nanášať kondicionér, vsaďte na čas na šampóny dva v jednom. Rovnako existujú sprchovacie gély s olejom či make-up spojený s púdrom. Vďaka týmto výrobkom dosiahnete dobré výsledky s minimom času.

Nemáte v arzenáli trblietavý make-up, no pri pohľade do zrkadla vidíte unavenú a zvädnutú tvár? To je typický výsledok spánkovej deprivácie. Spojte prechádzku s bábätkom s pár minútovou zastávkou v drogérii a kúpte si BB krém, ktorý pokožku vyhladzuje a zároveň hydratuje, chráni pred slnečným žiarením, regeneruje, má hojivé účinky a je prevenciou pred tvorbou vrások. Uvidíte, vďaka technológii, ktorou je vyrábaný, sa vaša pleť krásne rozžiari. Vy síce budete vedieť, že ste si pospali maximálne dve hodinky, no na okolie budete pôsobiť ako spokojná mamička po osemhodinovom spánku.

Vyhýbajte sa make-upom a púdrom s matným efektom. Vsaďte na hydratačné prostriedky, ktoré pomáhajú dosiahnuť žiarivý efekt.

Nezabúdajte na ochranu proti slnečnému žiareniu. Keď doprajete opaľovací krém bábätku, prečo by ste mali zabúdať na seba? Okrem toho, že opaľovací krém pomáha chrániť pred škodlivými slnečnými lúčmi, pomáha tiež predchádzať hyperpigmentácii, vrátane melazmy (hnedastému sfarbeniu častí kože).

Používate kozmetiku s retinolom? Ak dojčíte, skôr než začnete krémy a iné prostriedky s jeho obsahom používať, poraďte sa s pediatrom svojho dieťaťa alebo vašim gynekológom. Doteraz totiž neexistujú žiadne testy, ktoré by potvrdili, že sa nevylučuje do materského mlieka.

Nezanedbávajte svoje nechty. Počas dojčenia je lepšie vyhnúť sa experimentom s gélovými nechtami, no pekne upravené ruky vždy pôsobia lepšie ako zanedbané. Určite aj na ne si dokážete pár minúť nájsť a manikúru si predsa nemusíte robiť každý deň.

Usmievajte sa. Niekedy je to určite ťažké, no s úsmevom ide naozaj všetko ľahšie a aj bábätko bude spokojnejšie.

S cvičením začnite najskôr po šestonedelí, no netreba to preháňať. Zo začiatku stačia prechádzky s bábätkom, pri ktorých môžete striedať pomalú chôdzu s rýchlejšou. Čerstvý vzduch urobí dobre vám aj drobčekovi. Na cielené cvičenie či úpravu jedálnička máte dosť času, teraz si užívajte bábätko. 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia