Zoe nás spojila. Opäť sme mama a dcéra

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-01-27 11:15:00 |

V živote sa mnohokrát vyskytnú situácie na ktorých nie sme pripravení. Pozrite sa, čo sa stalo v živote jednej mamičky.

Môj vzťah s mamou bol taký, povedala by som, oficiálny. Tuším už od puberty. A čím som bola staršia, tým bol ešte oficiálnejší. Aj keď sme si dávali pri nejakej príležitosti pusu, nebolo to srdečné. Mama si ma nikdy nepritúlila, ani ja som sa nezvykla pritúliť k nej. To som sa naučila až pri Robovi. Túliť sa.

S mamou sme sa nikdy k sebe nesprávali spontánne. Navyše som vždy cítila, že má radšej moju mladšiu sestru, čo k vrelému vzťahu rozhodne neprispelo.

Akokoľvek, odkedy som sa odsťahovala, tak sa naše vzťahy zlepšili. Na mame som videla, že je šťastná, že som sa odsťahovala k Robovi. Akoby jej odľahlo, akoby jej ubudla nejaká veľká starosť. Hoci, odkedy pracujem, tak som od našich nič nechcela, skôr naopak, vždy som jej niečo kúpila, aj do domácnosti som prispievala.

Potom sa nám narodila Zoe a naše vzťahy sa zlepšili akoby mávnutím čarovného prútika. Moja mama je naozaj vzorná babka. Od narodenia sa o Zoe zaujímala, chodila za ňou, pomáhala mi nielen s ňou, ale aj v domácnosti. Až toho niekedy bolo príliš. Ale všetko sa utriaslo, ako Zoe rástla. Už nebola taká vzácna a mama svoju starostlivosť, chvalabohu, obmedzila.

Čo ma však veľmi tešilo, že si naši Roba obľúbili hneď od začiatku nášho vzťahu. Nikdy naňho nepovedali ani krivé slovo. Najmä si padli do oka s mojím otcom. Skôr vynadali mne, keď som bola na Roba protivná. Jediné konflikty, ktoré som s rodičmi mala, a vlastne stále mám, boli kvôli peniazom. Robo ich vždy vedel zarobiť a naši akoby mu závideli, že on to dokáže a oni nie. Veľa sme im finančne pomáhali a oni to vnímali aj tak, že sa povyšujeme...

Možno aj preto, že ani ja som si od nich nikdy nepožičiavala, to skôr od kamarátok. Vedela som totiž, že mama ma podrobí výsluchu, bude mi to neviem dokedy vykrikovať, prípadne mi vôbec nepožičia. Aj to sa stalo. Vedela som, že má peniaze a my sme s Robom súrne na čosi potrebovali a ona nám jednoducho nepožičala...

Vždy som mala lepší vzťah s otcom, než s mamou. Dôverovala som mu, cítila som sa pri ňom bezpečne, vedela som, že sa naňho so všetkým môžem obrátiť. Ale potom sa niečo zmenilo, začal sa nekriticky a výhradne stavať na maminu stranu, často neprávom proti mne.

Dodnes nechápem, prečo. Ale je pravda, že odvtedy mu už tak nedôverujem, môj vzťah k nemu sa podstatne zhoršil. Nedávno som bilancovala svoje rodinné vzťahy a prišla som na to, že jednoducho moja rodina je dnes inde – s Robom a s našou dcérkou.

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia