Dievčatko s „miernym“ Covidom zomrelo v spánku

Dievčatko s „miernym“ Covidom
Ilustračné foto
Zdroj: GoFundMe
2021-02-10 15:30:00 |

Rodina 9-ročnej Makenzie Gongorovej z Texasu v USA je zničená. Pozitívne testovaná školáčka s miernymi príznakmi ochorenia nepochopiteľne zomrela.

Štvrtáčka zo San Antonia v Texase sa začala cítiť zle 29. januára na záujmovom krúžku, keď sa sťažovala na bolesti hlavy a zvracala. Mala aj zvýšenú teplotu. Ihneď zavolali jej matku Kristle, ktorá ju zobrala do vojenskej nemocnice Brooke Army v San Antoniu. Testy na chrípku a streptokoka boli negatívne, ale pri na koronavíruse sa ukázala pozitivita. Keďže dievčatko nebolo na tom až tak zle, poslali ho lekári domov. V prípade zhoršenia stavu sa mali hlásiť v nemocnici. To sa však nestalo, Makenzie nemala žiadne problémy s dýchaním a príznaky ochorenia boli po celý čas iba mierne, len sem-tam vracala a pobolievala ju hlava. Rodine sa zdalo, že sa zotavuje.

V pondelok večer Makenzie povedala mame, že je veľmi unavená a bolí ju brucho, tak ju uložila do posele. Krátko po polnoci zomrela, píše People.com. Rodina požiadala o pitvu, aby sa zistila príčina jej smrti. Predtým nemala žiadne zdravotné problémy. „Dúfame, že nám to dá odpoveď na to, či to bolo alebo nebolo úplne spojené s Covidom alebo či Covid zhoršil nejaký zdravotný problém, o ktorom sme netušili alebo  to s Covidom nemá nič spoločné,“ povedala teta zosnulého dievčatka Victoria Southworth pre Today. Nad náhlou smrťou dieťaťa krútia hlavami aj lekári.

S odchodom vždy veselej a usmiatej Makenzie sa nevie rodina zmieriť. Rodičia musia byť teraz siln hlavne kvôli 8-ročnej Sophie, len o 11 mesiacov mladšej sestre Makenzie. „Boli úplne nerozlučné,  najlepšie kamarátky  spriaznené duše,“ povedala teta. Mama Kristle je zdravotnou sestrou a otec príslušníkom armády. Testy ukázali, že aj oni sa pravdepodobne od Makenzie nakazili a modlia sa, aby neprišli aj od druhú dcérku.

Ako teta Victoria zdôraznila, zverejnením príbehu chce poukázať na to, že Covid-19 sa netýka iba starých a chorých ľudí, ale vyberá si obete aj medzi deťmi. „Chceme zvýšiť povedomie, pretože nech už to spôsobilo čokoľvek, musí dôjsť k všeobecnej zmene spôsobu, akým ľudia pristupujú k deťom a ku Covidu,“ dodala.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia