Malý princ George sa dlho tak netešil: Aký darček dostal?

Malý princ George sa
Ilustračné foto
2020-09-28 11:30:00 |

Kráľovskí potomkovia majú za sebou naozaj vzrušujúci zážitok. Minulý týždeň mali v Kensingtonskom paláci nesmierne vzácnu návštevu, na ktorú tak skoro nezabudnú.

Deti princa Williama a vojvodkyne Kate milujú podobne, ako mnoho ratolestí po celom svete, dinosaury. Keď sa u nich objavil svetoznámy ochranca prírody Sir David Attenborough (94), od radosti išli vyskočiť z kože.

Princ William po minulotýždňovom súkromnom prezretí jeho najnovšieho filmu Život na našej planéte zariadil, aby sa s týmto v Británii veľmi obľúbeným prírodovedcom Kate a ich tri deti osobne stretli.

Okrem toho, že si na nádvorí spoločne pozreli projekciu spomínaného filmu, prišlo aj na darčeky. Tým úplne najvzácnejším bol zub obrovského žraloka určený pre 7-ročného Georga. Ten ho podrobne preskúmal a Sir David zvedavému princovi vysvetlil, že vedecký názov zuba je carcharocles megalodon (veľký zub). Prírodovedec ho našiel na rodinnej dovolenke na Malte koncom 60. rokov. Bol zasadený do mäkkého žltého vápenca pochádzajúceho z obdobia miocénu spred asi 23 miliónov rokov.

Sir David a William sa stali blízkymi priateľmi po minuloročnej spoločnej diskusii v Davose, kde sa venovali rozsahu a naliehavosti klimatickej krízy. So spoločnou vášňou pre ochranu prírody sa naďalej navzájom podporujú v ich misiách pri riešení niektorých z najväčších environmentálnych výziev, ktorým naša planéta čelí.

William, ktorý po celý čas Attenboroughovej návštevy zvieral kópiu jeho novej knihy, sa zdal nadšený, že princ George, princezná Charlotte a princ Louis slová skúseného prírodovedca priam hltali. A to je tento vzácny muž rovesníkom kráľovnej Alžbety II., s ktorou sa už mnohokrát stretol. Kráľovná mu za jeho prácu v roku 1974 a neskôr v roku 1985 udelil rytiersky titul za mimoriadne dielo predstavujúce svet prírody.

Pre fanúšikov kráľovskej rodiny je séria fotiek zo vzácneho stretnutia o to zaujímavejšia, že ich po dlhšom čase opäť videli. Pre opatrenia spojené s koronavírusom sa totiž na verejnosti objavujú zriedkavejšie a ani deti nenavštevujú školu a škôlku. U nich nie je domáce vzdelávanie žiadnym problémom, v ich sídle sa striedajú tí najkvalitnejší učitelia a vychovávatelia. Snímky ukazujú, ako potomkovia Williama a Kate vyrástli. Z najmladšieho dvojročného Louisa je veľký chlapec a dodržiavajúc aristokratické tradície, má oblečené kraťasy. Naopak, najstarší George, ktorý už  niekoľko rokov derie školské lavice, mal dlhé nohavice. Rozkošná Charlotte s dlhšími vlasmi je zladená s mamou do modrej farby a ako správne dievča má na sebe šaty. 

Fotogaléria

Instagram
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia