Sušienky, s ktorými u detí zabodujete

Sušienky, s ktorými u
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2020-09-13 10:30:00 |

Leto skončilo a deti sa vŕátili do školských lavíc. Všetci odborníci sa zhodujú na tom, že výdatné raňajky a dopoludňajšie aj poobedňajšie desiaty sú pre školákov dôležité.

Okrem toho, že zasýtia, dodajú im aj energiu a zlepšia ich koncentráciu. Prekvapte ich sladkou desiatou v podobe originálnych sušienok s cukríkami Haribo, ktoré sa hodia napríklad aj na výlet či piknik počas babieho leta.

Desiaty sú pre školopovinné deti dôležitou súčasťou dňa, majú totiž svoju nezanedbateľnú úlohu. Napomáhajú sústredeniu, dodávajú energiu pre ďalšie aktivity a sú aj prevenciou pred prejedaním. Deti by si tak desiatovanie mali zautomatizovať, aj keď to tak väčšinou nebýva. Ako by mala taká správna desiata vyzerať? Mala by byť pestrá a obsahovať ovocie a zeleninu. Čím pestrejšia desiata bude, tým lepšie, originalita zvyšuje vaše šance na to, že ju vaše dieťa naozaj zje.

Sladké prekvapenie

Prekvapte vašich najmilších desiatou, ktorou oslnia svojich spolužiakov, raz za čas si môžete dovoliť aj menej zdravý variant. Vyskúšajte napríklad domáce sušienky s ovocím a Haribo cukríkmi, s ktorých prípravou vám môžu v kuchyni pomôcť.

Sušienky s ovocím a Haribo Pico-Balla

Ingrediencie:

  • 200 g hladkej špaldovej múky
  • 1/3 lyžičky jedlej sódy
  • 125 g masla
  • 100 g cukru múčka
  • 1 vajce
  • 10 g lyofilizovaných jahôd a malín
  • na ozdobu Haribo Pico-Balla a biela čokoláda

Postup:

  1. Zo všetkých surovín vymiešajte cesto a vypracujte z neho rolku hrubú asi 5 cm. Zabaľte ju do potravinárskej fólie a nechajte ju hodinu odpočívať v chladničke.
  2. Po hodine z rolky odkrajujte kolieska hrubé 1 cm. Vyskladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie a ľahko vytvarujte do tvaru sušienok.
  3. Do každej sušienky zatlačte pár cukríkov Haribo Pico-Balla a kúsky nasekanej bielej čokolády.
  4. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C 10 až 12 minút dozlatista.
  5. Sušienky vyskladajte na kovovú mriežku a nechajte vychladnúť. Potom môžete podávať, či zabaliť ako desiatu do školy či na výlet.

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia