Doprajte deťom v lete zdravý spánok

Doprajte deťom v lete
Ilustračné foto
Zdroj: foto: VELUX
2018-07-23 14:30:42 |

Aj keď leto máme mnohí veľmi radi, hlavne pre pekné počasie a dlhé dni, v otázke zdravého detského spánku dlhšie dni môžu znamenať menší problém.

Kvalitný nočný spánok je tým najlepším štartom do nového dňa a u detí je dôležitý aj kvôli ich vývinu. Jeho nedostatok môže ovplyvniť ich emocionálnu pohodu a správanie. Práve preto je dôležité vytvoriť optimálne podmienky pre spánok počas celého roka.

Jedným z kľúčov k zdravému spánku je úplná tma

Na kvalitu spánku u detí aj dospelých vplýva niekoľko faktorov, okrem hluku či zlého matraca ho môže negatívne ovplyvňovať aj svetlo. V detskej izbe to môže znamenať to, že druhý súrodenec si v noci svieti stolnou lampou alebo do interiéru presvitá pouličné osvetlenie. „Počas spánku by v miestnosti mala byť absolútna tma. Práve v tomto ohľade sú veľmi praktickými vonkajšie a vnútorné zatemňujúce tieniace doplnky,“ hovorí Klára Bukolská, architektka spoločnosti VELUX.

Zaujímavým nápadom sú dizajnové rolety, ktoré na trh prináša VELUX v spolupráci s Disney. V Kolekcii na dobrú noc nájdu záujemcovia príbehy z rozprávok Ľadové kráľovstvo, Autá a Medvedík Pú. 

Nájdete medzi nimi aj úplne zatemňujúce rolety, ktoré využijete najmä pri popoludňajšom spánku ratolesti. Dajú sa nastaviť v akejkoľvek výške okna.

 

Prečítajte si tiež:

Spánok detí v lete: Toto nikdy nerobte

7 chýb, ktoré robíte, keď neviete spať

 

 

 

Fotogaléria

foto VELUX
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia