Toto rozplače aj tvrdých chlapov!

Toto rozplače aj tvrdých
Ilustračné foto
Zdroj: foto: youtube.com
2018-06-17 00:30:48 |

Deň otcov. Deň, ktorý by mal byť pre všetkých otcov, ocinkov, ockov, tatkov, tatinov či tatov o niečo výnimočnejší ako tie ostatné.

V mnohých krajinách si rodiny pripomínajú dôležitosť otca pri výchove detí, vzdávajú mu vďaku za všetko, čo pre nich robí. Otec bol kedysi pre deti najmä zdrojom rád a informácii – učil deti bicyklovať, korčuľovať, v neskoršom veku chlapcov viazať kravatu, či holiť sa. V dnešnej dobe dáta dokazujú, že 84 % chlapcov sa skôr opýta svojho telefónu a len 13 % ide za svojím otcom.

Kde sa vzal deň otcov?

Sviatok otcov pochádza s najväčšou pravdepodobnosťou z Ameriky. Mladá Sonora Louise Smart Dodd si svojho otca, veterána občianskej vojny Williama Smarta, vážila nadovšetko. Jej otec nebol len vojnovým hrdinom, ale preukázal svoju statočnosť aj v rodine. Po smrti manželky sám vychovával 6 detí, a preto Sonora túžila, aby popri zaužívanom dni matiek existoval sviatok, kedy by si mohla uctiť svojho otca. Sviatok sa udomácnil a rozšíril do celého sveta.

Choďte sa spýtať svojho otca

Rovnako z Ameriky pochádza aj video vytvorené práve ku Dňu otcov. Ukazuje, ako sa svet mení, a mladí muži skôr ako u svojho otca, hľadajú odpovede na internete. Tipnete si, čo sa chlapci najčastejšie pýtajú?

Populárna značka Gillete zaujala jasné stanovisko: „Otec svoje dieťa pozná lepšie ako telefón.“

Spotu dali za pravdu tisícky ľudí, doteraz má takmer 5 miliónov videní. Poslúži aj pre vás ako inšpirácia? Spravte dnes svojmu otcovi radosť – malou pozornosťou, návštevou, alebo obyčajnou prosbou o radu. A všetkým mužom, ktorí majú to privilégium byť otcami,  prajeme krásny deň!

Prečítajte si tiež:

Otec splnil inštrukcie doslovne. Všetci sa zabávajú

Kto hovorí, že otcovia nezvládajú viac úloh naraz?


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia