Týchto 8 vecí pred tým, než si dá mama kávu, nerobte

Týchto 8 vecí pred
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2017-12-16 10:00:24 |

Prežíva aj vaša rodina každé ráno nervozitu a nestíhate? Vyveste deťom na viditeľné miesto zoznam vecí, ktorých by sa v záujme vlastnej bezpečnosti mali vzdať.

Rána cez pracovný týždeň sú ťažké snáď v každej rodine. A v tých, kde sú škôlkari či školáci ešte viac. Stihnúť všetko bez stresu je umenie. No a keď k tomu prirátame blížiace sa Vianoce, nervozita stúpa. I keď si miliónkrát opakujeme, že na Vianoce čakáme na Ježiška a nie na kontrolu z hygieny, najmä v hlavách mám víri milión starostí, čo všetko treba stihnúť. No a začína to samozrejme ráno, hneď ako rozlepíme oči. Stačí málo a sme naštartované.

Zmeňte to. Veď dobre viete, že spokojná mama je základom spokojnej rodiny. Inšpiráciou ako na to by mohol byť list mamy Alice Webbovej, ktorá by mohla o nervóznych ránach rozprávať hodiny. Tvrdí, že odvtedy, ako deťom odovzdala list a dôrazne im vysvetlila, že to myslí vážne, sú rána v ich rodine neporovnateľne pokojnejšie. Čo také im napísala? 


TIP: Bojujete s vianočným stresom? Ozdobte si príbytok skôr


Milé deti,

viete, že vaša mama nie je ranné vtáča. Pre vašu osobnú bezpečnosť som zostavila tento zoznam vecí, ktoré by ste nemali robiť skôr, než si dám kávu. Za to, čo vás postihne, ak ho budete ignorovať, nie som zodpovedná. Varovala som vás vopred.

  1. Nedupte a neskáčte po dome ako stádo slonov.
  2. Nepýtajte sa, čo je na raňajky. Už nie ste bábätká a mama nie je zodpovedná za vaše kŕmenie.
  3. Nepýtajte sa na hlúposti. Neriešte ráno to, či môžete zostať spať u kamaráta, či si môžete dať nový piercing, kérku alebo či môžete zjesť posledný jogurt z chladničky. Sľubujem vám, že odpoveď bude NIE. Tiež sa nepýtajte náhodné matematické otázky alebo na vzdialenosť zeme od slnka či kto je súčasným premiérom.
  4. Nezapínajte televízor. Pred tým, než si dám kávu, nemám dosť pevné nervy na Sponge Boba alebo Disney kanál.
  5. Nerobte náhodné nepríjemné zvuky. Nezvládnem teraz s pokojom a bez škaredých slov, aj keď vás milujem, počúvať pískanie, chichotanie, krochkanie ani nič podobné. Nehmkajte si žiadne hlúpe pesničky, ktoré mi zostanú v hlave a budem celý deň vyzerať pri ich pospevovaní ako blázon.
  6. Nežalujte na seba. Zbytočne za mnou prídete s tým, že brat vás drgol alebo vám zobral nejakú hračku či zjedol vaše raňajky. Počkajte, až si vypijem kávu...
  7. Nevolajte k sebe domov ráno priateľov. Ja viem, že vám je spolu dobre, ale keď sa tu niekto ráno objaví, neručím za svoje reakcie. Nechajte to na popoludnie.
  8. Láskavo nechoďte za mnou po špičkách, aby ste zistili, či už mám kávu vypitú alebo nie. Naštvete ma tým. Jednoducho čakajte, než s vami sama začnem komunikovať.

Deti, milujem vás najviac na svete a viete, že zvyčajne som úplne normálna, no musíte rešpektovať, že občas jednoducho tiež potrebujem pár minút pokoja, aby sa moja duševná a emocionálna stránka dali pred nastávajúcim dňom do rovnováhy. Ďakujem vopred za vašu trpezlivosť a spoluprácu!

Mohlo by vás tiež zaujať:

Toto je desiatka najťažších detských otázok

Toto je tridsiatka fráz, ktoré dvíhajú mamám tlak

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia