Tajomstvá mamy: Má najobľúbenejšie dieťa

Tajomstvá mamy: Má najobľúbenejšie
Ilustračné foto
Zdroj: thinsktock.com
2017-07-27 08:01:49 |

Každý má nejaké to tajomstvo, ktoré si necháva len pre seba. Aj mamy. A asi je to tak lepšie. Sú ako drahokamy skryté vo vnútri srdca a nikdy neuzrú svetlo sveta.

Napriek tomu, že by ste svoje deti od lásky zjedli, urobili by ste pre ne čokoľvek na svete, len aby boli šťastné a najradšej by ste ich ochránili pred všetkým zlým, máte určite aj vy nejaké tajomstvá, o ktorých sa nikdy nedozvedia. Toto sú tajomstvá jednej z mám. Sú schované podobné aj u vás?

1. Mám obľúbené dieťa. To, ktoré je obľúbenejšie sa mení podľa toho, ktoré má práve objalo, dalo mi pusu, urobilo niečo rozkošné alebo naopak vyviedlo nejakú hlúposť. Niekedy jedno z detí kraľuje o niečo dlhšie, niekoľko dní, týždňov, ba aj mesiacov.

2. Často pozerám na deti, keď spia. Priložím si tvár blízko k tvári dieťaťa a užívam si jeho dych. Žasnem nad tým, že vôbec existujú. Ďakujem za to, že ich mám a som šťastná. Aj vtedy, keď som na ne nahnevaná.

3. Niekedy predstieram plač. Prečo? Lebo viem, že tým na seba upútam pozornosť detí, keď sú rozbláznené a nevedia skončiť. Samozrejme, túto stratégiu využívam len v obmedzenej miere, aby sa nezačala míňať účinku.

4. Niekedy som mala chuť vrátiť deti späť. Ale len na kratučký okamih. Najmä krátko po príchode z pôrodnice, keď som bola vystrašená zo všetkého. Vtedy som si uvedomila, že život pred deťmi bol tak neskutočne jednoduchý. Teraz si však už neviem bez nich predstaviť ani deň.

5. Milujem manžela viac ako deti. Veľmi mi na ňom záleží a keď sa neozýva, bojím sa o neho viac ako o kohokoľvek iného na svete. Aj viac ako o deti. Viem, že o ne je postarané, ale on je denne na cestách. Bez neho by môj život nemal zmysel. Vybrala som si ho. A spoločne sme sa rozhodli pre rodinu.

6. Som pripravená brániť deti, keď ich život bude podvádzať. Napriek tomu, že inokedy bývam pokojná, dokážem sa za ne pobiť a kričať tak, že všetci budú iba pozerať. Nikto netuší, čo vo mne je.

Mohlo by vás tiež zaujať:

Päť vecí, ktoré som deťom nepovedala

Ako môže vzťah s mamou v detstve ovplyvniť vašu budúcnosť


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia