Táto baba sa teda v živote nestratí

Táto baba sa teda
Ilustračné foto
Zdroj: youtube.com
2016-10-09 00:05:06 |

Budúca aktivistka alebo možno politička. Takto vidíme o takých 20 rokov dnes 5-ročnú Brooke my. Guráže má na rozdávanie. Len nech jej to vydrží.

Tie gestá. Ten výraz. Ten presvedčivý tón hlasu. A jasná argumentácia, ktorá neznesie námietky. „Postavte ďalšie domy a dajte im horúcu čokoládu,“ vyzýva rozkošná 5-ročná Brooke Blair predsedníčku vlády Spojeného kráľovstva Theresu Mayovú. Odvážna slečna je dcérou Holly Blair, dnes Holly Matthews, ktorá sa ako 11-ročná rovnako odvážne pred tridsiatimi rokmi vybrala na konkurz do vtedy veľmi populárneho britského rodinného seriálu Byker Grove a rolu v ňom aj získala.

Brooke potvrdzuje, že jablko nepadá ďaleko od stromu a tiež si ide za svojim. Malú škôlkarku viac ako bábiky zaujímajú osudy „sto miliónov“ bezdomovcov, ktorým chce pomôcť. Brooke premiérke navrhuje, aby vyšla medzi nich so sendvičmi a sušienkami. Vo videu političku, ktorá do kresla predsedníčky vlády zasadla tento rok v júni vyzýva, aby vyšla von a na vlastné oči sa presvedčila, koľko bezdomovcov v krajine žije a v akých podmienkach. Na to, aby ste uznali, že je dobrá, nemusíte vedieť po anglicky ani šteknúť.

„Pozrite sa, volám sa Brooke Blair a mám 5 rokov. A mám vám čo povedať Theresa May,“ prihovára sa premiérke. „Včera v noci som bola vonku v uliciach a videla som sto milión ľudí bez domova,“ tvrdí presvedčivo. Radí jej, aby bezdomovcov rozdávala sušienky, horúcu čokoládu, sendviče a aby sa pre nich vybudovali nové domy.

„Ja mám len päť a nemôžem nič robiť. Šetrím si peniaze, ale to nebude stačiť,“ vysvetľuje, prečo sa do práce nepustí ona sama. „To je to, čo máte urobiť vy,“ vyzýva predsedníčku vlády.

 

Tí, ktorí si video pozreli, držia malej bojovníčke za práva bezdomovcov palce. „Je tom skvelé mladé dievča. Má perfektný zmysel pre to, čo je správne a hľadá riešenia,“ napísal napríklad pod video na YouTube Caroline Grant.
 

Mohlo by vás tiež zaujať:

Naučte dieťa zaväzovať si šnúrky vďaka tejto finte

Toto video ukážte svojim tabletovým maniakom

Fotogaléria


Foto: youtube.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia