Deti chcú legá, bábiky, elektroniku aj živé zvieratká

Deti chcú legá, bábiky,
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2015-12-15 13:30:02 |

Želania detí, čo by si chceli nájsť pod stromčekom, sú veľmi rozmanité. Svoje o tom vie aj Ježiško, ktorému napísali už 90 000 listov.

Do Vianoc zostáva ešte pár dní, ale deti ani dospelí nenechávajú nič na náhodu a Ježiškovi na známu adresu 999 99 počas 17. ročníka Vianočnej pošty poslali už riadnu kopu listov so želaniami. Najčastejšie spomínanými sú rôzne hračky, legá, bábiky, živé zvieratá, hudobné nástroje a dotykové telefóny.

Okrem listov zo Slovenska si zo schránky v Rajeckej Lesnej Ježiško vyzdvihol napríklad aj listy z Japonska, Hongkongu, Číny, Taiwanu, Singapuru, Kazachstanu, Islandu či Macaa. Zo zahraničia prišlo až 2500 listov.


Mami, tak ako je to s tým Ježiškom?


Prvý slovenský list v aktuálnom ročníku Vianočnej pošty prišiel od päťročného chlapčeka, ktorý si pod vianočný stromček želá lego. Prvé listy zo zahraničia prišli Ježiškovi z ďalekého Taiwanu. V nich deti ďakujú za svoju rodinu a želajú si letenky na Slovensko.

Ježiško odpovedá na zahraničné listy v angličtine a na listy nevidiacim a slabozrakým deťom v Braillovom písme. Na všetky listy, na ktorých je uvedená správna spiatočná adresa, Ježiško odpovie spolu s malým darčekom.


Hrať sa na kovbojov a štekliť sa: To chcú detí na Vianoce


V priebehu doterajších 16 rokov Vianočnej pošty prišlo na adresu Ježiška viac ako 1,4 milióna listov, v ktorých boli želania takmer z celého sveta.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia