Ježiško v Rajeckej Lesnej už úraduje

Ježiško v Rajeckej Lesnej
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstostock.cz
2015-11-18 13:30:46 |

Ježiško tak ako aj po minulé roky už čaká na dopisy s detskými želaniami. Každému odpíše a pribalí aj malý darček. Vianočná pošta už tradične sídli v Rajeckej lesnej.

Vianočné želania a kresby môžu deti posielať na adresu 999 99 Ježiško. Poštári už dobre vedia, kam majú zamieriť.

Súčasťou Vianočnej pošty je každoročne aj špeciálna detská poštová známka. Tento rok ju uviedol do života majster sveta v cestnej cyklistike Peter Sagan so šéfom Slovenskej pošty Tomášom Druckerom.  Pre cyklistického majstra, ktorý sa nedávno oženil, sú Vianoce najkrajším sviatkom. „Darčeky sú v poriadku, ale skôr by som v tom hľadal nejaký iný zmysel. Že je to sviatok pokoja, lásky a hlavne rodiny. Tým pádom sa stále veľmi rád vraciam na Slovensko. Hlavne kvôli tomu, že môžem stráviť nejaký čas s rodinou," povedal k téme Vianoce.

Deti chcú hračky, knihy, zvieratká a elektroniku

Prvý tohtoročný list Vianočnej pošty má už Ježiško v rukách. Prišiel ešte začiatkom septembra od päťročného chlapčeka, ktorý si pod vianočný stromček želá lego. Tradične najviac listov vždy chodí zo Slovenska, ale píšu aj deti zo zahraničia, z krajín ako Austrália, Hongkong, Čína či Taiwan. Najčastejšie si želajú hračky, knihy, elektroniku, ale aj domáce zvieratá. To síce od „poštového Ježiška“ nedostanú, no to, že im podpíše a pošle drobnosť, im radosť určite urobí.

Hračky patria k najproblematickejším vianočným darčekom

Ježiško sa snaží odpovedať na všetky listy a to v slovenskom aj anglickom jazyku a nevidomým deťom v braillovom písme. „A vždy prostredníctvom Vianočnej pošty spúšťame aj súťaž o budúcoročnú vianočnú známku. Všetky deti sa môžu zapojiť s vizuálnym návrhom, ktorý potom schvaľuje komisia. Vyberie návrh, ktorý je použitý na vianočnú známku. Tento rok bola vybraná vianočná známka z kolektívneho diela detí základnej školy v Komárne," nabáda Drucker malých kreatívnych výtvarníkov, aby skúsili vytvoriť svoj návrh. 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia