Čo nás učia mamy...

Čo nás učia mamy...
Ilustračné foto
Zdroj: thinsktock.com
2015-05-10 06:30:20 |

Druhá májová nedeľa patrí mamám. Aj ony majú alebo mali svoje mamy. I keď už mnohé nie sú medzi nami, múdrosti MÁM by sme mali mať vždy na pamäti.

Keď sú deti malé, na mamách lipnú, keď sa dostanú do puberty, sú pre ne trápne, keď sa ich dcéram narodia deti, nechcú opakovať ich chyby a keď ich navždy stratíme, túžime vrátiť čas späť a všetko zmeniť...

Ak vy tú svoju mamu máte ešte pri sebe, zmeňte to práve teraz... Aj keď sa veľakrát nezhodnete a názory mamy sú pre vás v dnešnej dobe nemoderné, mamu máte len jednu... A určite sa máte od nej čo naučiť.

Mnohé životné múdrosti, na ktoré pri uponáhľanom štýle života zabúdame, poznali už naše babičky. Možno práve dnes je ten deň, kedy by sme sa mohli trochu spomaliť, vypnúť, oddýchnuť si a porozmýšľať nad tými najjednoduchšími radami, ktoré nám do života dali naše babičky a mamy.

Život predsa nie je len o peniazoch či naháňaní kariéry, ale aj o vzťahoch a láske...

 

  1. Buďte vždy úprimní!  K sebe aj k priateľom. Niekedy je to nepríjemne, ale vždy oslobodzujúce.

 

  1. Nikdy nie je neskoro začať!  Ak chcete byť šťastnými, nebojte sa opustiť vychodenú cestičku a pustiť sa po novej. Nikto netvrdí, že sa nepopálite, ale ak to neskúsite, bude vás to trápiť viac.

 

  1. Buďte trpezliví! Hovorí sa, že trpezlivosť ruže prináša a vedeli to už naše babičky. Nechcite všetko hneď a rýchlo, prinúťte sa byť trpezlivými a robiť prácu dôkladne.
     
  2. Vždy sa podeľte s chudobnejšími a pomáhajte tým, ktorí to potrebujú! Urobte to a vo vnútri sa z vás stane slobodnejší a šťastnejší človek. Z pomoci nezbohatnete navonok, ale vnútorné bohatstvo má vyššiu cenu, aj keď v dnešnom materiálnom svete je to mnohým skôr na smiech.

 

  1. Rozhodujte sa s rozumom! Pri dôležitých rozhodnutiach vyberajte riešenie veľmi starostlivo. Znie to síce ako samozrejmosť, no najmä mladí ľudia sa hrnú do veľa vecí po hlave a až neskôr zistia, že sa mohli rozhodnúť lepšie. Nie vždy je tá pohodlnejšia cesta aj lepšou.

Maminky, prajeme vám krásny deň matiek prežitý s najbližšími.

 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia