Imogen a Asher na špici detských mien v USA

Imogen a Asher na
Ilustračné foto
Zdroj: flickr.com
2014-07-13 20:01:33 |

Niektoré mamičky si potrpia na netradičné mená pre svojich potomkov. Ak práve hľadáte tip, môže vám pomôcť zoznam top mien, ktoré leteli v prvom polroku v USA.

Najvyššie priečky v prvých šiestich mesiacoch obsadili prekvapujúco iné mená, než na aké bola Amerika zvyknutá. Medzi dievčenskými je na špici Imogen a spomedzi chlapčenských vedie Asher.

Imogen je meno, ktoré použil Wiliam Shakespeare v jednej zo svojich divadelných hier a je obľúbené najmä v Anglicku. Jeho nositeľky sú pekné, elegantné a výrazné osobnosti. V Amerike sa ešte nikdy nedostalo do Top 1000.

Asher je biblické meno a znamená šťastie. Jeho popularita rastie postupne už viac rokov a je pripravené preniknúť oficiálne do stovky najobľúbenejších mien v USA.

Zoznam zverejnil internetový portál Nameberry, ktorý monitoruje populárnosť detských mien. Do popredia sa podľa očakávaní dostali mená hrdinov z obľúbených filmov a seriálov. K prudko rastúcim menám patria Kordélia u dievčat a Archer u chlapcov. Ďalšími, záujem o ktoré výrazne stúpa, sú Ellie, Adeline a Ruby pre dievčatá, pre chlapcov Knox, Bodhi, Soren a Wyatt.

O pokračujúcom vplyve celebrít, filmov, seriálov a pop-kultúry svedčí obľúbenosť takých mien, ako sú Khaleesi, Elsa, Katniss a Hazel, ktoré sa v rebríčku dostali vysoko. Khaleesi získala popularitu vďaka dobrodružno-fantastickému televíznemu seriálu z produkcie HBO Games of Thrones (Hra o tróny), Elsa za neobvyklú obľúbenosť môže poďakovať animovanému hudobnému filmu Ľadové kráľovstvo, Katniss je známa vďaka dobrodružnému filmu The Hunger Games (Hry o život) a Hazel je hrdinkou knihy The Fault in Our Stars  (Na vine sú hviezdy) od Johna Greena. Vplyv televíznych či knižných hrdinov je veľmi vrtkavý - oproti minulému roku veľmi prepadli mená s nimi spojené. Konkrétne u dievčat Hadley, Everly a Merida, u chlapcov výrazne klesol záujem o Jaydena, Graya a Aidena.

Nameberry Top 10 detských mien v USA v prvom polroku 2014

 

Dievčatá:

1. Imogen

2. Charlotte

3. Isla

4. Cora

5. Penelope

6. Violet

7. Amelia

8. Eleanor

9. Harper

10. Claire

 

Chlapci:

1. Asher

2. Declan

3. Atticus

4. Finn

5. Oliver

6. Henry

7. Silas

8. Jasper

9. Milo

10. Jude


Foto: flickr.com
Zdroj: today.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia