Detský šatník v NOVEMBRI! Máte všetko, čo potrebujete?

Detský šatník v NOVEMBRI!
Jeseň v detskom šatníku Zdroj: thinkstock.com
Zdroj: thinkstock.com
2023-11-02 15:30:00 |

Kým pred pár rokmi bolo zvykom, že sme po prvom novembri chystali zimné bundy a teplé čižmičky, dnes nás vonku víta príjemné jesenné slnko, a mnohí vydržia v mikinách či svetríkoch až do prvého snehu.

Plánujete doplniť detský šatník a premýšľate, čo by vám nemalo chýbať? Inšpirujte sa našimi tipmi.

Gumené čižmy a nepremokavá bunda

Daždivé počasie si vyžaduje svoj vlastný šatník. Je jedno, aký štýlový dáždnik či pršiplášť dieťaťu zvolíte, väčšinou aj tak príde do školy či domov mokré. Investícia do drahých nepremokavých topánok vie neraz potrápiť rodinný rozpočet, no pritom úplne zbytočne. Pokiaľ dieťa nemusí prejsť denne veľkú vzdialenosť, ale len prebehnúť pár ulíc do školy či na autobusovú zastávku, postačia mu v daždi praktické gumáky. Nemusíte pritom investovať do drahých značiek ani špeciálnej kvality.

Detská noha rastie, a čo mu bolo dobré na jeseň, môže na jar ponosiť ďalší súrodenec. Rovnako to platí aj pre nepremokavú bundu. Zvoľte si praktický predĺžený model, ktorý bude dobrý aj o rok či o dva. Nemusíte zháňať ani zateplené či podšité modely, radšej investujte do kvalitnej mikiny z príjemného materiálu. Ak sa na niečo pri kúpe zamerať, nech to nie je cena čižiem či bundy, ale farebné prevedenie. To oceníte najmä v hmlisté dni, keď deti prechádzajú cez cestu.

Teplá čiapka z kvalitného materiálu

Pokiaľ sa počas Vianoc nechystáte do Tatier, a čakajú vás len mierne mestské teploty, kvalitnú čiapku vynosíte od októbra až do marca. Ideálne je, aby mala jednoduchý tvar, ktorý sa hodí aj vtedy, keď máte doma slečnu s dlhými vlasmi, takže jej čiapka nebude zavadzať ani zo zapleteným vrkočom. Jednoduché čiapky zároveň pristanú k športovejšiemu či elegantnejšiemu outfitu.

Tepláková súprava

Mikina, tepláky a jednofarebné tričko s dlhým rukávom patria medzi najpraktickejšie výbavy detského šatníka. Kým legíny, rifle a pletené svetre vždy musíte aspoň trochu kombinovať, v súprave je dieťa oblečené prakticky a zladené. A na to dnes máloktorá mamička nedá dopustiť.

Súpravu vynosí malý školák, škôlkar, no po korone, kedy sme zatúžili po praktickejšom a pohodlnejšom šatníku, ich častejšie objavíte aj v šatníkoch teenagerov a dospelých. Aspoň jedna súprava v štaníku vám zaistí, že dieťa bude mať čo na seba na školskom výlete, športovom dni, rodinnej opekačke či kedykoľvek, keď budete chcieť vytiahnuť foťák.

Vysoké ponožky či podkolienky

Uvažujete o kúpe vyšších detských topánok? Hoci sú tieto modely krásne a štýlové, rozhodne ich deti nenosia tak radi ako praktickejšie tenisky.

Ak sa bojíte chladneších rán, oplatí sa zainvestovať do teplých vyšších ponožiek či podkolienok, ktoré ochránia detské nohy pred zimou, a nájdu svoje využitie aj v zime. Modely s veselými vzormi či z vlnených materiálov zároveň veľmi pekne vyniknú a potešia detské oko.

 

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia