Bojím sa, že ZABIJEM svoje vlastné dieťa! Známa slovenská influencerka prehovorila o svojom STRACHU

Bojím sa, že ZABIJEM
Erika Mokrý so synom
Zdroj: Instagram/tak_trocha_inak
2023-11-03 19:00:00 |

Hovorí sa, že po pôrode by všetky matky mali byť šťastné, pretože sa to dostaví automaticky. Žiaľ, niektoré ženy túto radosť nepociťujú, skôr naopak. Trápia sa výčitkami a popôrodnou depresiou. Niekedy to býva ešte horšie a môžu sa objaviť aj vražedné sklony. Svoje o tom vie aj známa Slovenka.

Erika Mokrý má na svojom Instagrame viac ako 16-tisíc fanúšikov a je autorkou knihy Tak trocha inak. Nielen, že otvorene hovorí o tom, že prežila rakovinu prsníka, priznala aj popôrodnú depresiu. Vo svojom najnovšom príspevku určite mnohých šokovala vyhlásením, ako sa bojí, že zabije vlastné dieťa. 

"Bojím sa, že zabijem vlastné dieťa. Vlastne... Ja sa vidím, ako sa to chystám urobiť. Že ho bodnem, že ho hodím o stenu, utopím, vyhodím z okna a... A ešte toto a tamto.. Viem, že to nikdy neurobím, no v hlave tá myšlienka príde a ja odkladám nože, vriacu polievku a odchádzam do inej izby a zväčša počítam. Kachličky, čiarky v dreve, fľaky na zrkadle alebo len tak, do dvadsať," napísala Erika v úvode príspevku. 

Jej život ovplyvňuje OCD

Ako Erika ďalej priznala, má obsedantno kompulzívnu poruchu, teda OCD. Presnejšie ide o pure OCD, v preklade čisté obsesie. "Na začiatku boli tie predstavy len také... Len také, že mi preblesklo hlavou pri krájaní mäsa, že čo by sa stalo keby som bodla Eliasa. Potom to šlo hlbšie a ďalej a začalo to byť násilnejšie a na... grcku aj na hovno. Už to nepreblesklo len tak. Už to trvalo," priznala ďalej. 

Erika netušila, čo jej je, no vedela, že je to zlé. Hanbila sa, no zároveň vedela, že ak o tom nahlas niekomu nepovie, že to sama nevyrieši. Zverila sa preto terapeutke a teraz je tomu už viac ako rok. Ako sama napísala, máva epizódy a obdobia. Niekedy dobré, lepšie, inokedy zlé a horšie. Týmto svojím vyjadrením chce pomôcť aj iným ženám, ktoré majú možno rovnaké pocity a myšlienky. S terapeutickou pomocou sa to dá riešiť a často tak môžete zachrániť aj životy. 

Na Erikinom Instagrame nájdete rôzne príspevky, v ktorých sa venuje aj spomínanej popôrodnej depresii. Sama dokonca priznala, že 18 mesiacov necítila k svojmu synčekovi nič a išla ako stroj. Mnohé matky to prežívajú tiež, avšak sa boja toho, že s nimi niečo nie je v poriadku. Ak máte podobný problém, nebojte sa o ňom hovoriť nahlas, je to úplne normálne a v poslednom období čoraz častejšie. 


Autor: © Zoznam/Andrea Šípošová
Zdroj: Instagram/tak_trocha_inak

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia