Veľký STRACH známej Slovenky o svoje dievčatko: Nemá ani 2 roky a našli mu NÁDOR v mieche!

Veľký STRACH známej Slovenky
Zdroj: Instagram/petrachovanec
2023-08-06 15:00:00 |

Takýto strach a beznádej by nemal prežívať žiaden rodič. Známa slovenská floristka Petra Chovanec Bajaník zdieľala so svojimi fanúšikmi tie najťažšie informácie. Jej milovanej dcérke Mel našli nádor v mieche a od júna chodia opakovane z jednej nemocnice do druhej.

Niečo podobné si rodičia nechcú predstaviť ani v tom najhoršom sne. Strach o svoje dieťatko je jeden z tých najhorších, aké vôbec môžu zažiť. Svoje o tom vie aj Petra Chovanec Bajaník, ktorú na Instagrame sleduje takmer 25-tisíc ľudí. Rozhodla sa zdôveriť s veľmi bolestivou správou, ktorá sa týka jej 1,5-ročnej dcérky Mel. V jej mieche totiž našli nádor.

Všetko to začalo ešte v júni

Petra zverejnila na svojom profile viacero príbehov, v ktorých podrobne informovala o všetkom, čo sa v uplynulých týždňoch udialo. Jej dcérka sa už dlhší čas sťažovala na bolesť v krku a ukazovala stále na pravú strany hlavy a ucha. V noci často plakala a držala sa za hlavičku. Absolvovala preto viacero vyšetrení, aj keď to lekári pripisovali najskôr zúbkom.

 

Prvého júna na deň detí na Mel čakalo posledné vyšetrenie, ktorým bola magnetická rezonancia. Práve tá odhalila desivú diagnózu, ktorou je nezhubný nádor v mieche, ktorý sa nachádza od druhého krčného po druhý hrudný stavec. 

Zo Žilinskej nemocnice tak putovali na Kramáre a odtiaľ do Prahy, kde sa rozhodli absolvovať operáciu. Tá bola riziková, keďže počas nej museli vyberať stavce, aby sa dostali ku mieche a z miechy vybrať nádor. To sa úplne ani nepodarilo a po operácii malo dievčatko veľké bolesti a nechcelo spolupracovať pri rehabilitáciách. Ľavú ručičku dokonca takmer vôbec nepoužívala. Bolo potrebné nastaviť liečbu na zmenšenie zvyšku nádoru. Chemoterapiu jej lekári nastavili na 70 týždňov a k tomu má každý druhý týždeň ešte biologickú liečbu, ktorá nahrádza kortikoidy. 

Dievčatko je stále v nemocnici

Celý tento proces sprevádzalo množstvo komplikácií a náročných chvíľ nielen pre dievčatko, ale aj pre jej rodičov. Momentálne je Mel už desiaty deň hospitalizovaná na onkológii v Bratislave.

Petra sa rozhodla zdieľať svoj príbeh aj preto, aby tým pomohla iným mamičkám, ktoré sa môžu ocitnúť v podobnej situácii. Rovnako tam verí, že sa jej podarí nájsť pomoc, pretože zháňa šikovného neurológa alebo niekoho, kto by s Mel vedel cvičiť formou Bobathovej metódy. 

Všetky informácie spolu s fotkami Petra uložila aj do výberu svojich príbehov na Instagrame, kde si môžete prečítať komplet všetky informácie o tom, aké boli uplynulé týždne. 

Veríme, že Mel je bojovníčka a budeme držať palce, aby sa jej zdravotný stav čo najskôr zlepšil. 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/Andrea Šípošová
Zdroj: Instagram/petrachovanec

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia