Túto rozkošnú malú lyžiarku musíte vidieť

Túto rozkošnú malú lyžiarku
Ilustračné foto
Zdroj: dailymail.co.uk
2015-02-08 12:30:48 |

S lyžovaním radia odborníci začať najskôr vo veku troch rokov, ideálne okolo piatich. To však pre malú Auroru neplatí. Už ako dvojročná sa vyrovná hocijakému lyžiarovi.

Talentované batoľa pochádza z Aljašky a zasnežené hory sú mu omnoho bližšie ako detské ihriská. V októbri oslávila Aurora druhé narodeniny a doma má päť párov lyží od 80 do 140 centimetrov.

Malá lyžiarka začala chodiť v deviatich mesiacoch a od 18-tich mesiacov lyžuje ako malá "bohyňa". Ťažko odhadnúť, čo na to raz povedia jej kĺbiky, ale talent jej určite nechýba. Odborníci však radia, že deti by sa lyžovaniu mali začať „vážne“ venovať až okolo piatich rokov, keď majú už úplne vyvinuté motorické schopnosti a lyžovanie nie je záťažou pre kĺbiky.

Rodičia Aurory, Cody Burns a Andrea Peterson, milujú lyžovanie a tak si ho Aurora s maminou užívala už v jej brušku. Nezmenilo sa to ani po jej príchode na svet a dievčatko od malička sledovalo s rodičmi filmy o lyžovaní.

„Lyžovanie je súčasťou jej každodenného života a najlepšie na tom je, že to úplne miluje.  Obaja sme nadšení, že tak zbožňuje sneh. Jediný problém, ktorý s ňou na svahoch máme je ten, že dostane záchvat vždy, keď je čas ísť dovnútra. Spokojne by sa v snehu hrala celé dni,“ hovorí ocko Cody.

Rodičia veria, že Aurore láska k lyžovaniu vydrží a tajne dúfajú, že raz sa z nej stane olympionička. Držíme jej palce. 

Pozrite si video, na ktorom mala Aurora jeden rok...

Fotogaléria


Foto: dailymail.co.uk
Zdroj: dailymail.co.uk

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia