OBROVSKÁ tragédia: Dovolenka sa zmenila na HOROR! Len 12-ročné dievčatko sa už domov NEVRÁTILO

Dievčatko zomrelo na dovolenke
Dievčatko zomrelo na dovolenke
Zdroj: Facebook/Glasgow Live
2024-03-20 19:00:00 |

Dievčatko malo noc pred cestou na dovolenku silné bolesti hlavy. Lekár ich ale okamžite nevyšetril. Z dovolenky sa už živá nevrátila. Rodičom zomrela v nemocnici po operácii lebky.

Gemma, 12-ročné dievčatko, tragicky zomrela v nemocnici po tom, čo ochorela na dovolenke s rodičmi na zámku Haggerston v Northumbrii. Dievčatko trpelo bolesťami hlavy, kvôli ktorým sa zobudilo v noci pred odjazdom rodiny na dovolenku, ako uviedol portál Tyla.com.

Gemmina mama Alison zavolala svojmu praktickému lekárovi. Termín vyšetrenia dostali ale až po dovolenke. Dievčatko sa na dovolenke začalo cíťiť čoraz horšie a musela byť prevezená do detskej nemocnice. 

Asistentka koronera Karen Dilksová sa dopočula, že Gemma počas pobytu v nemocnici dostala záchvaty a lekári rozhodli, že podstúpi kraniektómiu, aby jej odstránili časť lebky. Chceli uvoľniť tlak na jej mozog. Po operácii bola prevezená na jednotku intenzívnej starostlivosti, kde Gemma po pár dňoch po zákroku dostala zástavu srdca a zomrela.

Súdnu patológ v Newcastle povedal, že príčinou Gemminej smrti bolo ťažké a nezvratné poranenie mozgu v dôsledku venóznej sínusovej trombózy (VST) – zrazeniny tvoriace sa v cievach, ktoré odoberajú krv z hlavy. Nepodarilo sa mu však identifikovať základnú príčinu.

Smútiaci rodičia sú z tragédie zdrvení.  "Bola plná života a veľmi, veľmi šikovná. Milovala školu a stýkala sa so svojimi priateľmi. Máme vlastnú firmu a keď sme niekde išli, chodila s nami - bola veľmi scestovaná," spomínajú na svoju dceŕu s láskou.


Autor: © Zoznam/AJ

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia