VIDEO TOP využitie tabliet do umývačky: Môžete ich použiť aj pri týchto 7 činnostiach!

Tablety do umývačky riadu
Tablety do umývačky riadu
Zdroj: YouTube/Smart Fox
2024-03-07 15:00:00 |

Tablety do umývačky riadu sú väčším pomocníkom, ako si myslíte. Pokojne by ste nimi mohli nahradiť takmer všetky čistiace prostriedky, ktoré bežne používate. Pozrite, kde všade dokážu zázraky!

1. Pripálený hrniec

S pripáleným hrncom majú určite skúsenosti i tie najskúsenejšie gazdinky. Po triku s tabletou do umývačky riadu však môže aj takýto hrniec vyzerať ako nový. Stačí, ak ho naplníte čistou vodu, vložíte doň tabletu a vodu necháte prevrieť. Následne ešte jednu minútu povaríte a vodu vylejete. Potom už iba hrniec klasicky umyjete.

2. Umytie odpadkového koša

Zápach z koša sa často šíri celou domácnosťou. Vyhodiť odpadky nie je vždy riešením. Z času na čas treba zasiahnuť aj radikálnejšie, napríklad s tabletou do umývačky riadu. Najprv si zohrejte čistú vodu asi na na 60 °C, potom ju nalejte do prázdneho koša a prihoďte tabletu, ktorú nechajte pôsobiť 30 – 60 minút. Väčšie nečistoty a zápach budú preč. Na záver už len kôš očistite hubkou, opláchnite a utrite.

3. Upchatý odtok

Najprv dajte opäť do hrnca zovrieť vodu a asi na polhodinu v nej nechajte rozpúšťať tabletu. Potom túto tekutinu vylejte do odtoku, ktorý vám krásne prečistí.

4. Vyčistenie umývadla

Umývadlo je, bohužiaľ, doslova zberačom všetkého, čo jeme a pijeme. Aj v tomto prípade je tableta jednoduchou pomôckou k jeho odmasteniu a vyčisteniu. Do umývadla napustite horúcu vodu a nechajte v nej hodinu až dve pôsobiť tabletu. Potom umývadlo preleštite hubkou.

6. Čistenie práčky

Aj neustály zápach z práčky vie byť minulosťou práve vďaka tablete, ktorú vložíte priamo do prázdneho bubna. Zapnite program, nastavte teplotu na najmenej 60 °C a práčka bude opäť krásne čistá a voňavá.

7. Čistenie kúpeľne

Tableta vie v domácnosti efektívne poslúžiť aj pri čistení kúpeľne. Do fľašky s rozprašovačom napustite vodu s teplotou minimálne 60 °C a vhoďte do nej tabletu, rozmiešajte a veselo pucujte. Navyše vďaka leštidlu vám bude všetko žiariť.

8. Čistenie toalety

Tableta do umývačky si poradí aj so znečistenou toaletou s vodným kameňom. Do misy nalejte horúcu vodu s teplotou aspoň 60 °C, vhoďte do nej 2 kusy tabliet a nechajte pôsobiť 2 – 3 hodiny, avšak ideálne celú noc. Potom prebehnite kefou.  

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/S
Zdroj: YouTube/Smart Fox

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia