Pozor na tieto nebezpečné bábiky

Pozor na tieto nebezpečné
Ilustračné foto
Zdroj: soi.sk
2015-06-10 06:01:56 |

Miluje vaša dcérka bábika? Skontrolujte, či medzi tými svojimi nemá plastovú bábiku Butterfly LOVELY GIRL alebo bábiku označenú ako Romance STYLE. Obidve sú nebezpečné.

Plastová bábika Butterfly LOVELY GIRL s pôvodom v Čínedlhé farebné vlasy, oblečené šaty a k trupu má pripevnené plastové motýlie krídelká. Bábika je vložená do farebného kartónového obalu v tvare kornútika a zabalená do priehľadnej plastovej fólie. Na papierovom obale je nápis Butterfly LOVELY GIRL. Na zadnej strane obalu je nalepený papierový štítok s označením CE a názvom Bábika 16 cm s krídelkami, Kód: 1026, INDEX 316228. SOI upozorňuje, že v plastovom materiáli, z ktorého je zhotovená, bolo zistené nadlimitné množstvo ftalátov.

 

Ďalšia plastová bábika, rovnako s pôvodom v Číne, má dlhé vlasy, oblečené šaty a obuté topánky. Zabalená je v kartónovom obale s priehľadnou prednou časťou. Na prednej strane obalu je údaj Romance STYLE a na zadnej strane je označenie CE a NO. 38284. V plastovom materiáli, z ktorého je zhotovená hlava bábiky, bolo zistené nadlimitné množstvo ftalátov, konkrétne bis(2-etylhexyl) ftalátu (DEHP) a dibutyl ftalátu (DBP).

V súčasnosti sa už bábiky v ponuke pre spotrebiteľa nenachádzajú, predávajúci ho dobrovoľne z trhu stiahol. SOI odporúča spotrebiteľom, ak si túto hračku kúpili, aby ju vo vlastnom záujme prestali dávať deťom na hranie. Bábiku môžete vrátiť späť a pri uplatnení tohto práva vám bude vrátená kúpna cena výrobku.

Súvisiace témy: 

Pozor na vkladacie kocky z Číny

Tieto hračky do rúk deťom nepatria

Fotogaléria


Foto: soi.sk
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia