Vyberte meno dieťatku (Etela)

Vyberte meno dieťatku (Etela)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-02-22 10:30:54 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aká je dnešná oslávenkyňa?

Ženské meno Etela má nemecký pôvod a jeho význam je "vznešená". Nositeľky tohto na Slovensku ojedinelého mena oslovujeme Etka, Etelka.

Etela je najmä zvedavá, vnímavá a neúnavná. Je tiež tou, o ktorej sa vravieva: "To mal byť chlapec". Keď odrastie, pôsobí dojmom, že vlastní skrytú múdrosť. Má rýchle reakcie. Ak sa dostanete do konfliktu s Etelou, nerobte si ilúzie, že všetko prebehne hladko.

Ženám s týmto menom neprospievajú sladké ani mastné jedlá. Mali by sa vyhýbať aj častej irónii a rodinným intrigám.

Obľúbené farby týchto žien sú tmavomodrá, červená a ružová. Ochranné rastliny puškvorec, cesnak a nezábudka. Ochranné kamene rubín, diamant a jaspis

Slovenská spisovateľka, filozofka, publicistka a prekladateľka ETELA FARKAŠOVÁ aj výtvarníčka, ktorá sa venuje navrhovaniu úžitkových predmetov do interiéru a sústreďuje sa na nábytkovú tvorbu ETELA LUČOVÁ. Tieto a ďalšie ženy s menom ETELA prijímajú gratulácie 22. februára.

V Českej republike rovnaké meno nesie všeobecne prospešná spoločnosť na podporu a ochranu osôb do 18 rokov s prihliadnutím na ich sociálne zázemie a zdravotný stav.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia