UPOZORNENIE LEKÁRKY! Táto jednoduchá vec môže dieťaťu ZACHRÁNIŤ život

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-12-20 11:00:00 |

Rodičia majú svoje vlastné pravidlá, postupy a rituály, ktoré vedú dieťatko k spánku. Každé dieťa je špecifické, a preto môže mať aj špecifické potreby ako rozsvietenie svetla v spálni alebo čítanie rozprávky pred spaním. Doktorka Ness však varuje pred otvorenými dverami v detskej izbe.

Mnohí rodičia namiesto detskej pestúnky, nechávajú v noci dvere do detskej izby svojich detí otvorené dokorán. Umožňuje im to počas noci dávať pozor na svoje ratolesti alebo rýchlo prísť do izby, ak dieťatko začne plakať. Dokážu tak bez elektornickej pestúnky monitorovať, či ich deti majú problémy so spánkom alebo niečo potrebujú.

Aj keď si možno hneď nebudete myslieť, že s týmto nočným zlozvykom je spojené riziko, doktorka Ness varuje rodičov, že zatvorené dvere môžu pomôcť zachrániť životy detí.

Doktorka Ness na svojom Tik Tok účte zdieľala video, v ktorom ukazuje obrázok domu, ktorý bol vážne poškodený požiarom, ale zdá sa, že jedna miestnosť zázračne prežila. Nedotknutá od požiaru zostala iba zatvorená miestnosť, pretože dvere boli zatvorené.

 "Ak necháte dvere zatvorené, zníži sa množstvo oxidu uhoľnatého, ktorý sa dostane do spální, keď dôjde k požiaru. Zníži sa teplo, ktoré je v miestnosti, zvýši sa množstvo kyslíka, čím sa zvýši šanca na prežitie a čas, ktorý máte do záchrany," vysvetľuje doktorka.

 

 


Autor: © Zoznam/Adriana Joštiaková

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia