Známe ženy odpovedajú: Dá sa skĺbiť materstvo a náročná kariéra?

Stella Creasy
Stella Creasy Instagram SC
Zdroj: Instagram SC
2023-06-12 18:30:00 |

"Staňte sa mamou a vaša predchádzajúca existencia je vymazaná. Čokoľvek ste dosiahli, už nie je podstatné, pretože vás teraz vnímajú ako chodiaci mliečny obchod," tak sa o materstve vyjadrila Stella Creasy (46), členka britského parlamentu za londýnsky obvod.

Stella Creasy je známa a angažovaná britská politička. Má už dosť ďaleko od štyridsiatky, je na vrchole svojej politickej kariéry, napriek tomu sa ďalšieho materstva nebála. Jednu vydarenú dcérku má doma, vlani sa rozhodla pre druhé dieťa a tento rok ho porodila. Nič sa však pre ňu nezmenilo. Nosí ho v šatke do parlamentu a všade, kam v rámci svojej práce zavíta. A povzbudzuje ženy, aby sa nedali materstvom zatisnúť do kúta.

Takých silných a cieľavedomých žien však nie je veľa, najmä medzi celebritami. Napríklad americká herečka Jennifer Coolidge (61) známa z filmu Popoluškin príbeh vyhlásila, že nemá deti, lebo sa bojí materstva. "Som veľmi, veľmi nezrelá," povedala. „Myslím, že mi to bránilo mať deti, pretože sama som trochu dieťa a keby som mala deti, musela by som vyrásť." Iná americká herečka Amanda Seyfried (37), mama dvoch detí jej oponuje, že byť dobrou mamou a súčasne aktívnou herečkou vôbec nie je nemožné.  

Ale aby sme nechodili po príklady ďaleko: obľúbená slovenská herečka Táňa Pauhofová sa stala matkou tesne pred štyridsiatkou. Predtým šla z filmu do filmu, hrala v divadle, účinkovala v televíznych programoch. Dcérka Míla má už pol roka a Táňa by pomaly mala začať myslieť na návrat na divadelné dosky. Dieťa je teraz pre ňu prioritou, ale keď podrastie...  Aby Táňa zvládla nabitý program, musí mať perfektný časový rozvrh. Všetko sa dá, keď sa chce.


Autor: © Zoznam/lun
Zdroj: The Independent

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia