Neviete, čo pripraviť deťom na RAŇAJKY? Tieto tipy od Ivany Gáborík a Miriam Kalisovej si zamilujete

Ivana Gáborík a Miriam Kalisová majú spoločné nielen to, že sú mamy a že sú obľúbené na sociálnych sieťach. Spája ich aj láska k vareniu, ktorú často zdieľajú a svojimi receptami inšpirujú aj fanúšikov, ktorí sa tešia na každý nový príspevok. Ich najnovšie tipy na chutné raňajky si určite zamiluje celá vaša rodina.
Ak budete mať chuť na sladké raňajky, určite vyskúšajte tieto dva recepty. Či už sa rozhodnete pre voňavé francúzske toasty od Miriam, alebo zvolíte cottage lievance od Ivany, zaiste si na nich pochutia aj vaše ratolesti.
Domáce francúzske toasty
Bývalá moderátorka Miriam Kalisová na svojom Instagrame zdieľala veľmi jednoduchý recept na domáce francúzske toasty, ktoré zvládne pripraviť každá gazdinka, dokonca aj tá neskúsená.
Na prípravu budete potrebovať:
- vianočku
- 2 vajcia
- 1/2 šľahačkovej smotany
- vanilkový cukor
- mletú bourbon vanilku
- olej
- maslo
Postup:
- Vajíčka vymiešajte vidličkou spolu so smotanou a vanilkovým cukrom. Pridajte aj mletú bourbon vanilku, ktorá dodá celému receptu príjemnú vanilkovú chuť a vôňu.
- Vianočku nakrájajte a dobre namočte v pripravenej zmesi.
- Opekajte z oboch strán na oleji na panvici. Do panvice počas opekania pridajte aj kúsok masla.
- Hotové francúzske toasty ozdobte podľa preferencií a chute. Môžete použiť čerstvé ovocie, džem, javorový sirup alebo kyslú smotanu.
Vanilkové cottage lievance
Ivana Gáborík sa na svojom Instagrame pochválila, že raňajky pripravila spolu so svojimi dcérkami, ktoré jej pomáhali v kuchyni. „Cottage lievance plné bielkovín pripravené spolu s dievčatami.😅 Miestami som prichádzala o nervy, ale čo pre ich radosť neurobím 🤭 Ak nie ste zvyknuté na cottage guličky, odporúčam zmixovať,“ prezradila Ivana.
Na prípravu budete potrebovať:
- 3 vajcia
- 1 banán
- 180 g biely cottage cheese
- vanilkový cukor
- 4 – 5 PL hladkej múky
- kypriaci prášok
- štipku soli
- olej
Postup:
- Vajíčka zmiešajte s rozpučeným banánom.
- Pridajte cottage cheese, vanilkový cukor, štipku soli, kypriaci prášok a hladkú múku. Pridávajte ju radšej postupne, kým cesto nebude mať požadovanú konzistenciu. Ak chcete, cesto môžete aj rozmixovať.
- Lievance opečte na malom množstve oleja z oboch strán.
- Môžete podávať s javorovým sirupom, ovocím alebo s tým, na čo máte chuť.