Týmito DOKONALÝMI srdiečkami od Kvetky potešíte celú rodinu: Nemusíte ich pripraviť len na Valentína

Týmito DOKONALÝMI srdiečkami od
Zdroj: Instagram/kvetkah
2025-02-14 15:00:00 |

Obľúbená moderátorka Kvetka Horváthová pravidelne dokazuje, že jej to ide nielen pred kamerami, ale aj doma v kuchyni. Svojich fanúšikov zásobuje chutnými receptmi na slané aj sladké dobroty a inak tomu nie je ani teraz. Teraz sa podelila o nový recept, ktorý poteší každého maškrtníka, a to nielen na Valentína. Ide o originálne a chutné piškótové srdiečka.

Tieto piškótové srdiečka sú univerzálnym dezertom nielen na Valentína, ale na akúkoľvek príležitosť, keď chcete ukázať svojim blízkym, že vám na nich záleží. Ich príprava nie je vôbec komplikovaná, a napriek tomu dokážu koláčiky urobiť veľký dojem. Kvetka sa na svojom Instagrame podelila s presným video receptom. 

Na prípravu budete potrebovať:

  • 3 vajcia
  • 80 g kryštálového cukru
  • 3 PL teplej vody alebo 3 PL oleja
  • 120 g hladkej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • štipku soli
  • 250 g mascarpone
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • 1 PL práškového cukru
  • malinový džem 
  • čokoládu, mrazom sušené ovocie (na ozdobu)

Postup:

  1. Žĺtky vyšľahajte s kryštálovým cukrom do peny. 
  2. Pridajte vodu alebo olej a znovu premiešajte.
  3. Zmiešajte suché ingrediencie (múku, soľ a kypriaci prášok) a preosejte ich do vyšľahaných žĺtkov. 
  4. Následne zľahka vmiešajte vyšľahaný sneh z bielkov. 
  5. Piškótové cesto prelejte na plech s rozmermi 36 x 25 cm, ktorý vysteliete papierom na pečenie. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 40 až 45 minút. 
  6. Z upečeného cesta pomocou formičky vykrajujte srdiečka a v polovici ich rozrežte nožom.
  7. V miske zmiešajte mascarpone, šľahačkovú smotanu a práškový cukor. Vyšľahajte, kým nevznikne hustý krém.
  8. Cukrárske vrecko naplňte krémom a ozdobte spodné časti rozkrojených srdiečok. Do stredu pridajte malinový džem a prikryte druhou časťou srdiečka. 
  9. Dozdobte roztopenou čokoládou a rozdrvenými mrazom sušenými malinami. 

Vášmu kulinárskemu umeniu sa však medze nekladú, a tak môžete srdiečka ozdobiť podľa vlastnej fantázie. Môžete ich napríklad obaliť v čokoláde, ozdobiť polevou, či dokonca dozdobiť cukrárenskými perličkami.

Ak teda premýšľate nad tým, ako prekvapiť svojich milovaných – či už je to romantický večer vo dvojici, rodinná oslava, alebo len bežný deň, Kvetkine piškótové srdiečka sú ideálnou voľbou. Sú jednoduché, milé a neodolateľne chutné. Presný postup nájdete aj vo videu nižšie, tak sa pokojne nechajte inšpirovať Kvetkinou šikovnosťou. 


Autor: © Zoznam/as
Zdroj: Instagram/kvetkah

Ďalšie články

Varenie a recepty

Feminity

Zdravie

Diskusia