NESKUTOČNÉ koláčiky: ORIGINÁLNE vianočné pečivo od Kvetky Horváthovej! WAU, týmto skvostom OČARÍTE každú návštevu!

Zdroj: Instagram/kvetkah
Obchody či ulice niekoľko týždňov zaváňajú vianočnou atmosférou, ktorá už v týchto dňoch vládne určite aj vo viacerých domácnostiach. Ak k tej vašej patrí i vypekanie, skúste do svojho koláčového repertoára zaradiť kreatívny recept od Kvetky Horváthovej.
Hovorí sa, že na Vianoce by sme mali mať na tácke 12 druhov koláčov. Máloktorá gazdinka však v dnešnej uponáhľanej dobe zvládne toto závratné číslo. Ak plánujete piecť akékoľvek množstvo, vedzte, že vianočné pečivo od moderátorky Kvetky Horváthovej rozjasní každá stôl. Ide o takzvané hrkajúce “sklíčkové” koláčiky - vaše návštevy budú pozerať!
Ingrediencie
115 g zmäknutého masla
80 g práškového cukru
1 balenie vanilkového cukru
1 vajce
250 g hladkej múky
Tvrdé cukríky (bez náplne)
Mini cukrové ozdôbky
Roztopená biela čokoláda
Postup
Z masla, cukru (práškový + vanilkový), vajca a hladkej múky vypracujte cesto a odložte ho na 1 hodinu do chladničky. Potom vyvaľkajte, vykrojte požadované tvary (to, čo vám zvýši po vykrojení, tiež upečte a potom zlepte napríklad džemom)
Vykrojené tvary dajte piecť vo vyhriatej teplovzdušnej rúre na 175 stupňov celzia na približne 10 minút.
Po vytiahnutí z rúry umiestnite do stredu vykrojených koláčikov tvrdé cukríky bez náplne a dajte znovu do rúry, kým sa cukríky neroztopia (5 - 7 minút).
Po vychladnutí naneste pomocou ozdobného vrecúška roztopenú bielu čokoládu na okraj koláčika, na cukrové sklíčko nasypte cukrové ozdôbky a prilepte druhý koláčik. Čokoládu nechajte stvrdnúť. Presný postup si môžete pozrieť aj v Kvetkinom videu.