Hľadáte skvelý tip na RÝCHLY a ĽAHKÝ obed? TOTO jedlo od Miriam Kalisovej chutí lepšie v reštaurácii

Ani vám sa nechce stáť príliš dlho pri sporáku a uprednostňujete skôr rýchle a jednoduché jedlá? Moderátorka Miriam Kalisová to v kuchyni naozaj vie a jej sledovateľky sa často a rady inšpirujú jej receptami. Najnovšie sa podelila o tip na skvelé ryžové rezance s kuracím mäsom, ktoré chutia ešte lepšie ako z reštaurácie.
Výhodou tohto receptu je, že ho pripravíte rýchlo a pochutí si na ňom celá rodina. Môžete ho dokonca ponúknuť aj svojim deťom. Zelenina sa v jedle stratí a vy budete mať dobrý pocit, že ste do nich dostali aj nejaké vitamíny.
Miriam na svojom Instagrame zverejnila aj kompletný videopostup, vďaka ktorému sa toto jedlo podarí aj gazdinkám, ktoré nemajú v kuchyni toľko skúseností.
Chutné ryžové rezance s kuracím mäsom a zeleninou
Na prípravu rýchleho obeda alebo večere budete potrebovať:
- kuracie mäso
- ryžové rezance
- cibuľa
- mrkva
- kapusta
- vajcia
- sójová omáčka
- soľ
- olej
Množstvo surovín prispôsobte tomu, koľko porcií sa chystáte variť. Zelenina by mala byť približne v rovnakom pomere.
A ako si tieto rezance pripraviť? Postup je naozaj veľmi jednoduchý.
- Kuracie mäso naklepte, posoľte a potrite dobre olivovým olejom.
- Prudko ho opražte na panvici z oboch strán. Vyberte z panvice von.
- Do rovnakej panvice pridajte trocho oleja a prudko opražte zeleninu. Pridajte trochu sójovej omáčky. Zelenina by mala byť trochu na „skus“, nie úplne mäkká.
- Prikryte pokrievkou a stiahnite zo sporáka.
- Ryžové rezance pripravte podľa návodu na obale.
- Pripravte si omeletu z vajíčok zmiešanými so sójovou omáčkou.
- Omeletu pridajte do hotovej zeleniny, pridajte nakrájané kuracie mäso a uvarené ryžové rezance.
- Všetko spolu dobre premiešajte, môžete dochutiť ešte sójovou omáčkou.
A je hotovo! Ako vidíte, recept je naozaj veľmi jednoduchý a do polhodiny by mal byť na stole.
„Keď som ich prvý raz pred rokmi vyskúšala urobiť doma a fakt chutili lepšie ako v reštike, nebolo o čom. Viete, čo tam dávate a je to fakt rýchlovka. Mäso keď naklepete, posolíte a namarinujete v oliváči, tak sa pekne ochutí a zjemní. Tým, že je tenké, tak sa aj rýchlo orestuje z oboch strán a nemusíte ho potom už ďalej dusiť. Môžete zvoliť aj nakrájanie na menšie pásiky. Je to úplne na vás,“ napísala Miriam k videu.
Vyskúšate si pripraviť tieto rezance aj vy? Určite si pozrite aj jej ďalšie príspevky s inými chutnými dobrotami. Posledne pridala recept na rýchly jablkový koláč, ktorý sa bude hodiť ako sladká bodka po rezancoch.