Kokosové rezy: Takto si pripravíte chutnú dobrotu (nielen) pre deti

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-12-09 11:18:00 |

Uvažujete nad tým, žeby ste si radi vyskúšali urobiť si chutný koláčik? Prichystajte si, napríklad kokosové rezy, ktoré môžu potešiť celú rodinu.

Pred Vianocami si v domácnostiach nielen rodinky s detičkami pripravujú rôzne chutné recepty. Okrem nasýtenia seba a blízkych si túžia vyskúšať niečo ľahodné a pochutnať si na tom. Tradičnú pochúťku v podobe medovníčkov, ktorú si každoročne pripravujú mnohí ľudia, si môžete doplniť aj inými dobrotami. Milovníci pečenia si okrem medovníkov, pravepodobne veľmi radi skúsia urobiť aj iné sladké pochúťky.

Možno, však nemáte na vypekanie viacerých druhov koláčikov toľko času a radšej si pripravíte jeden recept. Potešiť chuťové bunky môžete prípravou kokosových rezov.

Nemusíte mať skúsenosti ako dlhoročne zdatné kuchárky, ktoré vo voľnom čase obľubujú piecť rôzne dobroty. Nižšie nájdete recept, ktorý zvládnu aj začiatočníčky. Stačí, že budete postupovať podľa neho. Ak máte špecifické chute alebo viete, že daná osoba má rada iné špecialitky, môžete skúsiť trochu experimentovať. Samozrejme, je potrebné myslieť na to, aby bol výsledok chutný.

V prípade postupu kosovových rezov začnete tým, že si pripravíte potrebné ingrediencie. Najprv začnete prípravou cesta, kde budete potrebovať nasledovné záležitosti.

V rámci ingrediencií si pripravíte: 7 bielkov, ďalej budete potrebovať 18 dkg kokosovej múčky, taktiež aj 25 dkg mletého cukru a nezabudnite ani na 5 polievkových lyžíc hladkej múky a môžete sa pustiť do prípravy kokosových rezov. 

Postupujete tak, že si bielky vyšľaháte so štipkou soli nachádzajúcom sa v pripravenom tuhom snehu. Ďalej do toho primiešate mletý cukor. Ten však nesypete ihneď celý ale ho postupne dávkujete. Tieto ingrediencie následne vyšľaháte. Ďalším krokom je primiešanie múky tak, že ju tam nevysypete ihneď celú, ale pridávate postupne. Rovnako sem taktiež následne primiešavate aj kokosovú múčku. Keď je zmes hotová, môžete si ísť pripravovať krém.

Na zhotovenie krému pre prípravu kokosových rezov je potrebné mať: 7 žĺtkov, ďalej 12,5 dkg mletého cukru, pričom nezabudnete ani na 6 polievkových lyžíc mlieka a ďalej si zaobstaráte aj 6 PL mletého cukru. Medzi týmito ingrediencami majte aj 25 dkg (Hery), ďalej 3 PL hladkej múky a k nim si ešte pripravte 2 PL kakaa. Následne sa môžete pustiť do urobenia krému.

V rámci jeho prípravy postupujete tak, že zmiešate žĺtka so 6 PL mletého cukru, ktoré začnete šlahať nad parou do takého stavu, aby boli vyšľahané. Následne pridáte 6 PL mieka, rovnako spolu s 3 PL hladkej múky, pričom sem taktiež dosypete aj 2 PL kakaa. Keď táto zmes vychladne, následne ju celú premiešate s 25 dkg Hery, ktorú ste vymiešali s 12,5 dkg mletého cukru. Teraz  by ste mali mať  prichystaný krém, ktorý je možné natierať na vopred vychladený korpus. Recept sa však ešte nekončí. Ďalej je potrebné urobiť polevu.

Pre prípravu polevy budete potrebovať:

8 dkg Hery, ďalej 8 dkg mletého cukru, následne tiež 2 PL majonézy, 2 PL kakaa, taktiež aj 3 Pl mlieka. Postupujete tak, že tieto ingrediencie roztopíte, avšak je potrebné si dať pozor, aby nezovreli. Následne polevu ponatierate, keď krém stuhne, polevu necháte, aby tiež v chladničke stuhla. Natriete ju na vrch kokosových rezov. Už len stačí si hotové kokosové rezy vychutnať podľa vašich predstáv. Prajeme vám dobrú chuť.

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia