Stačila jedna pusa a dievčatko skončila s takýmito pľuzgiermi

Stačila jedna pusa a
Ilustračné foto
Zdroj: Indtagram/tinyheartseducation
2022-02-12 16:00:00 |

Mama Leah Greenová z Anglicka zdieľa srdcervúcu fotku svojej 21-mesačnej dcérky ako varovanie pre ostatných rodičov. Nebozkávajte svoje malé deti, zdôrazňuje.

Fotka ukazuje plačúce dievčatko s pľuzgiermi na perách, na vnútornej strane úst aj na jazyku. Dôvodom je vírus herpesu, ktorý sa na dievčatko preniesol po pobozkaní dospelou osobou. „Poučte sa z mojej skúsenosti, prečo by ste nemali bozkávať bábätká/deti, najmä ak nie sú vaše!!!“ napísala k nej.

„Keď mala Sadie približne 21 mesiacov, dospelý ju pobozkal na pery, čím na ňu preniesol strašný vírus oparu. Na perách sa jej najprv objavili dve malé škvrnky a potom sa jej zvýšila teplota  na 39 stupňov Celzia. V priebehu niekoľkých hodín sa jej škvrny rozšírili po tvári a v ústach sa jej vytvorili biele škvrny, ktoré sa zmenili na tieto strašné hnisavé pľuzgiere, ktorý mala najmä za zubami. Aj najmenší dotyk spôsobil, že krvácali a ona kričala od bolesti. Nemohla nič jesť ani piť, čo viedlo k strate hmotnosti a dehydratácii,“ opísala Leah na instagramovom profile tinyheartseducation..

Prvé štyri dni boli pre všetkých peklom, čakanie aj na malé zlepšenie sa zdalo všetkým nekonečné. „Bolo šialené vidieť dieťa v toľkej bolesti. Celé to trvalo tri týždne,“ podotkla. Verí, že aj vďaka príbehu jej dcérky si ďalší rodičia dajú pozor a nedovolia cudzím ľuďom bozkávať ich deti. „Prosím, prosím, NEBOZKAJTE a nedovoľte nikomu, aby pobozkal vaše deti. Nezáleží na tom, o koho ide alebo či sa urazí. Zraňte ich city a chráňte svoje deti!“

Vírus herpes simplex, ktorý u dospelých spôsobuje opary aj pohlavné vredy, je vysoko nákazlivý. Šíri sa úzkym kontaktom, ako je napríklad spomínané bozkávanie a môžu sa prenášať aj cez povrchy predmetov. U dospelých sa herpes vírus šíri aj orálnym sexom.

Typickými príznakmi nákazy herpesom sú horúčka, bolesť hrdla, podráždenosť a slintanie. Herpes vírus zostáva v tele po zvyšok života, čo spôsobuje opakujúce sa záchvaty. Veľa ľudí s ním žije bez toho, aby sa u nich prejavili príznaky. Nebezpečný môže byť najmä pre novorodencov, ktorí si ešte len budujú imunitu.

 


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia