Zbavte deti kašľa a hlienov: Stavte na medový zábal

Zbavte deti kašľa a
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2016-01-11 00:01:42 |

Kašeľ, nádcha a prebdené noci. Toto poznajú asi všetci rodičia, ktorých deti ochorejú. Skúste ratolestiam uľaviť jednoduchým medovým zábalom, ktorý pripravíte raz-dva.

Tí, ktorí zábal vyskúšali, nedajú naň dopustiť. Účinkuje veľmi rýchlo. Táto prírodná „medicína“ je vhodná tak pre deti, ako aj pre dospelých. Čo budete na jeho prípravu potrebovať?

Med, múku a rastlinný olej. Okrem týchto ingrediencií si pripravte látkovú vreckovku alebo gázu,  bavlnenú plienku (príp. kus inej látky) a leukoplast.

Najskôr zmiešajte múku s trochou medu  a k zmesi pridajte rastlinný olej. Keď je zmes hladká, no nie lepkavá, pridajte znovu múku. Množstvá dávajte podľa vlastného odhadu, mala by vám vzniknúť hmota podobná masti, ktorú potom nanesiete na vreckovku či gázu a zabalíte. Takto pripravený zábal priložte na hrudník, do oblasti nad srdcom (na priedušky) a prichyťte leukoplastom. Dieťaťu oblečte tielko alebo bavlnené tričko a až na to pyžamko, lebo zábal zvlhne.


Med by nemal v domácnosti chýbať


Deťom zábal nenechávajte priložený dlhšie ako 2 – 3 hodiny, u dospelých môže pôsobiť aj celú noc, resp. celý deň, podľa toho, kedy si ho priložíte. Medový zábal možno aplikovať deťom od šiestich mesiacov, u menších ho nepoužívajte!

Pripravte sa na to, že po  zábalu sa ratolesť bude viac potiť, najmä po prvýkrát. Ak sa vám aj bude zdať, že kašeľ ustáva a hlienov je tiež menej, vhodné je zopakovať ho viackrát.

Zábal nepoužívajte pri deťoch ani pri dospelých, ktorí majú kožné ochorenie, mohlo by sa zhoršiť.  

Prečítajte si tiež:

Bojujte proti nachladnutiu citrónmi

Suchý kašeľ tlmte, vlhký však nepotláčajte!


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az, keepyourbody.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia